Vihaa puhkuvat ihmiset

Tästä olen joskus aiemminkin kirjoittanut, mutta kun mikään ei ole muuttunut. Niin antaa mennä. Itse olen huomannut, että ihmiset puhkuvat nykyisin negatiivisuutta ja suoranaista vihaa. Somen myötä tämä ventovieraiden sättiminen ja haukkuminen on vain saanut uutta virtaa. 

Toimittajan työssä kohtaa ajoittain hyvinkin aggressiivisia ihmisiä. Kieli saattaa olla jotain aivan käsittämätöntä, sinut voidaan haukkua aivan maanrakoon jostain aivan naurettavasta syystä. Työelämässä on jotenkin sellainen kulttuuri, että toiselle ihmiselle voi puhua miten törkeästi tahansa. 

Tällaiseen tilanteeseen törmäsin noin viikko sitten. Olin aivan suu auki, miten joku voi puhua noin törkeästi, vaikka emme ole koskaan edes tavanneet. En jää näitä miettimään koko loppuelämäksi, mutta herkkänä ihmisenä tuollainen käytös haavoittaa minua. 

Ja kyse on harvemmin edes lukijoista, jotka haukkuisivat. Enemmän kollegoista tai asiakkaista, jotka luulevat, että asiakkaana saa käyttäytyä ihan miten haluaa. Tämä sama kulttuuri koskee valitettavasti myös kaikkia muitakin aloja työelämässä. Itse olen monesti seurannut, miten törkeästi ihmiset kohtelevat asiakaspalvelussa olevia ihmisiä. 

Nykyisin ei tarvitse edes provosoida, että saa paskaa niskaansa. Hullua kyllä jos kyseenalaistat keinopositiivisuutta ja teennäisyyttä saat itse negatiivisen ja kiukkuisen maineen. 

Ja ne ihmiset, jotka luontaisesti haastavat ja ajattelevat eri tavalla ja eivät alistu kaikkeen kohteluun ovat kaikkein tiukimmilla. Jos vain nielet ja nielet paskaa, saat toki olla rauhassa. Ei silloinkaan aina. 

Ja mikä omituisinta, kritiikki koetaan samaksi asiaksi kuin haukkuminen ja kritiikin kohteen henkilökohtaisiin ominaisuuksiin tarttuminen. Minulla on oikeus kritiikkiin, vaikka krittiikki olisi jo vihaa ja halveksuntaa, ajatellaan. 

Monet julkkikset ovat törkeän kohtelun kohteena, kun ihmiset luulevat automaattisesti, että jos ihminen on julkisuudessa, niin häntä saa haukkua ja kohdella miten tahansa. On myös paljon ihmisiä, jotka eivät ole koskaan edes julkisuuteen halunneet, vaan ovat julkisuudessa jonkun aseman yms. sellaisen syyn takia.

Kommentit

  1. Ajattelet ilmeisesti, että joka ikisellä jepellä on omat yksityiset syyt vihaansa tai kiukkuunsa. Että siis sillä, että tämän maan asiat on hoidettu viime vuosina systemaattisesti ja ilmeisen tarkoituksellisesti täysin persiilleen, ei ole tuon vihan kanssa mitään tekemistä. Ai esimerkkejä? Meillä on puoli miljoonaa työtöntä. Vanhukset makaavat paskoissaan vaipoissa, kun ei ole varaa palkata sitä hoitohenkilökuntaa. Tiet ovat törkeän huonossa kunnossa, mutta polttoaineverotusta vain kiristetään. Ja samaan aikaan meillä on varaa heittää miljardi vuodessa täysin tehottomaan kehitysapuun. Ainakin toinen miljardi menee näiden matujen hyysäämiseen. Meillä on hallitus, joka on silmää räpäyttämättä valmis lahjoittamaan kolme miljardia etelän hulivilimaille, kun kotimaassa ei ole heidän mielestään ilmeisesti suurempia tarpeita. Hymyile siinä sitten tyytyväisesti! Tämä kaikki viha ja katkeruus tulee vielä purkautumaan, ja voi vain toivoa, että se tapahtuisi mahdollisimman vähällä väkivallalla.

    VastaaPoista
  2. Olet ihan oikeassa. Itsekin olen kirjoittanut tuosta, joskaan en tässä postauksessa, että täällä pitäisi jaksaa hymyillä koko ajan, vaikka saisit potkut ja yhteiskunnassa menisi päin helvettiä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit