Satunnaisia ajatelmia

Twitter on kyllä mielenkiintoinen paikka. Se on melkein pelkkää riitelyä, toisten haukkumista, vähättelyä, maalittamista ja kaikkea muuta mahdollista epämiellyttävää. Silti siellä tulee käytyä. 

Yksi hämmästyttävä riitelyn aihe siellä oli se, kun joku rohkeni sanoa, ettei miehellä ole kuukautisia. Jotkut kokivat tämän hyökkäykseksi transihmisiä vastaan. Okei.

No. Kyllä ne vähissä taitavat olla ne miehet, joilla on kuukautiset. Ellei sitten puhuta henkisistä kuukautisista. Minulla on sitten kuukautiset joka päivä. Todistaa tämäkin riita sen, että riidan, kiukun ja haukkumisen rajat ovat rajattomat. 

Vähän aikaa sitten uutisoitiin myös helsinkiläisten tavasta lausua s-kirjain, joka kuulemma ei suhise riittävästi. Itse en ole moista pistänyt merkille. Ehkä  se sitten on erilainen eri puolella maata. Tietynlaista Helsinki-vihaa kyllä löytyy. Joskus jotkut väittävät maakunnissa, että helsinkiläiset ovat ylpeitä tai olevinaan. Jaa. 

No en tiedä. En ole kuullut kenestäkään helsinkiläisestä joka hehkuttaisi kotikaupunkiaan maaseudulla. Ja puolet helsinkiläisestä on kohta varmaan syntynyt jossain muualla kuin Helsingissä. Itsekin asun Helsingissä, mutta olen Vantaalta kotoisin. Omituista kyllä, silloin minua pidettiin helsinkiläisenä maaseudulla, vaikka oikeasti asuin Vantaalla. 

Taas huomattiin muuten, että Helsingissä on nuorisojengejä. Ilmeisesti poliitikot eivät kovin usein ole käyneet Helsingin rautatieasemalla tai metroasemilla Itä-Helsingissä. Mutta mitäpä ongelmalle tekisi. Kai jotain olisi tapahtunut, jos lastensuojelu tai poliisi olisivat jotain mahtaneet näille maahanmuuttajajengeille. Eivätkö sitten rasismisyytösten pelossa uskalla puuttua ja lainsäädännönkin perusteella ovat alaikäisten kanssa hampaattomia. 

Mutta kyllä näitä muita nuoria terrorisoivia nuorisojengejä on ollut ennenkin. Omasta nuoruudestani muistan Vantaan Korsosta. Silloin olivat vielä 90-luvun alussa kotimaista tekoa. Joillekin kuuluu nuoruuteen terrorisoidia toisia heikoimpia nuoria. Kai se jonkunlaista turhautumisen purkamista on. Eivätkä nämä kaikki ole mistään kurjista oloista, kuten aina halutaan väittää.

Kommentit

Suositut tekstit