Turvapaikanhakijoita pukkaa - miksi kukaan ei huolestu Ruotsin rajasta?

Taas kerran Suomeen virtaa turvapaikanhakijoita. Nyt Venäjältä. Ja tämähän kiukuttaa ihmisiä Suomessa enemmän kuin vuonna 2015, jolloin turvapaikanhakijoita tuli sentään tuhansia ja tuhansia. Nyt ollaan kaukana niistä määristä. 

Koska Venäjä-kauna elää ja voi hyvin Suomessa, niin ihmisiltä on päässyt unohtumaan, että Suomihan on nyt Venäjän vihollismaa. Nyt nautitaan niistä Nato-jäsenyyden helmistä. Ja varmaa on, että niitä tulee lisää. Tämä oli vasta testausta. 

Natoonhan suomalaisista valtaosa halusi väitteiden mukaan, nyt täytyy leikki kestää kiukuttelematta. 

No jokainen järkevä ihminen tietää, ettei nämäkään turvapaikanhakijat oikeita turvapaikkaa tarvitsevia ole noin 90 prosenttisesti, ellei enemmänkin. Jotkut väitävät heitä jopa Suomeen soluttautumassa oleviksi Wagner-sotureiksi. No heikosti menee Wagnerilla kyllä sitten.

Se mikä tässä hyvää on, että rajamiehet näyttävät olevan järjissään ja ei-hysteerisiö kuten kansa taas kerran. Huvittavinta on, että jopa Pekka Haavistokin vaatii rajaa kiinni, nyt poliitikot hakevat irtopisteitä oikein urakalla kansaa kauhuun kannustaen.

Turvapaikanhakijat ovat toki valtataistelun välikappaleita, mikä on valitettavaa. Suomeen pääsy kuitenkin kannattaa. Suomesta ei lennä ulos kuin raskaita rikoksia tekemällä ja ymmärtäjiä ja auttajia löytyy juuri oikeilta paikoilta.

Sitä vain ihmettelen, että miksi kukaan ei ole huolestunut Ruotsin rajasta?  Ruotsi on tiukentanut maahanmuuttopolitiikkaansa ja mieluusti bussittaisi turvapaikanhakijoita Suomen rajalle vuoden 2015 tapaan.

Kommentit

Suositut tekstit