Vielä muutama päivä Euroviisu-hysteriaa


Onneksi Euroviisut ovat kohta. Pikkuhiljaa on alkanut väsyttää ainakin minun kaltaista rock-poliisia  hysteria kisojen tiimoilta. Varsinkin kun kisojen taso on heikko. Biisit muistuttavat toinen toisiaan ja sanoituksista ei viitsi edes puhua. Jee jee, i love you, you love me. Siinä se sitten olikin. Paljon parjattu Idols-kisakin on paljon parempi, kun kisaajat ovat aidompia kuin Euroviisuissa. Puhumattakaan biiseistä. Aito rehellinen kaupallisuus voittaa Euroopan yleisradiot mennen tullen. Euroviisut ovat monessa suhteessa oikea mauttomuuden kavalkadi.

Euroviisuja en ole oikeastaan seurannutkaan sitten 80-luvun ja nytkin aion seurata kisat ainoastaan sen takia, että ne järjestetään Suomessa. Viime vuonna tunnustan kisat katsoneeni, kun kuulin Lordin olevan voittamassa. Voittoon tuskin on suomalaisilla saumaa tänä vuonna. Pakarisen biisissä on yhtä paljon omaperäisyyttä kuin Prisman tuulipuvussa. Hanna itse on söpö ja persoonallinen, harmi, ettei saanut yhtään parempaa biisiä laulettavakseen. Lordikin tuntuu jatkavan samaa virttä tänäkin vuonna, ei jaksa oikein Hard rock hallelujakaan oikein enää innostaa, kun uutuuden viehätys on kadonnut ja biisit muistuttavat toinen toistaan. Aito Kiss on parempi.

En tietenkään tiedä kaikkien ihmisten mielipiteistä, mutta kuka jaksaa enää lukea Euroviisuista. Varsinkin Yle väsyttää katsojansa kisoilla ennen kuin kisat edes alkavat. Positiivinen puoli tässä Euroviisu-hurmiossa on se, että Suomi saa mainosta Euroopassa. Toivottavasti ei anneta vain sitä perussuomikuvaa järvineen ja kairoineen sekä kalevaloineen, vaan otettaisiin vähän muutakin markkinointiin mukaan. Uutta Suomea, jota ei uskalleta koskaan näyttää. Niin ja, Suomessa on muitakin kaupunkeja kuin Helsinki, vaikka kisat Helsingissä järjestetäänkin.

Vexi Salmi sanoi jossain haastattelussa hyvin, että missään muualla kuin Suomessa Euroviisuja ei oteta niin kauhean vakavasti. Ei pitäisikään, kun elämässä on tärkeämpiäkin asioita. Tietysti viihdettä ei muutenkaan saa ottaa liian vakavasti. Uusia abboja ja celinedioneja esikatselun perusteella ei tosin ole löytymässä ainakin Helsingistä.



Kommentit

Suositut tekstit