Terra Nova






Uusi tv:n suosikkisarjani on tämä Maikkarilla pyörivä Terra Nova. Sarja kertoo lyhyesti siitä, kuinka ihmiset siirtyvät aikakoneella dinosaurusten aikaan 2100-luvulta. Maapallo-parasta kun on tullut liian saastunut paikka elää. Tuo ylläoleva traileri on kökköä ylivedettyä Hollywood-hommaa, eikä sinänsä ehkä anna kunnon kuvaa sarjasta. Mutta jotain sentään.



Sarja ei sinänsä riko mitään rajoja, paitsi kai tuotantokustannuksiensa perusteella. Se on eräänlainen sekoitus avaruusaikaa, scifiä sekä vanhaa kunnon amerikkalaista uudisraivaajahenkeä. Käsittääkseni myös Steven Spielbergin kultasormi on ollut mukana tämän sarjan tuotannossa, joten ei yllätä, että homma toimii.



Sinänsä maailmanloppusarjat ja -elokuvat alkavat jo väsyttämään. Jos maailma kerran hukkuu saasteisiin, niin miksei tuota ylivertaista teknistä osaamista jo käännetä maailmanpelastamiseen, sen sijaan, että keksittäisiin aikakone dinosaurusten aikaan.



Ihmisillä on aina ollut hinku ja taipumus valloittaa neitseellistä turmelematonta maata. Pahaksi onneksi maapallolla on yleensä ollut vastassa toinen kansa tai ainutlaatuinen eläimistö, joka on saanut väistyä, ellei peräti tuhoutua. Ihmisen kohtaloksi on koitunut halu muuttaa maa omaksi kuvakseen. Lopputulos on ollut vähemmän kaunis. Eikä maapallolla edes ole enää mitään neitseellistä maata. Kaikki on löydetty.



Toinen ihmisen halu on ollut kääntää aikakirjoja taaksepäin. Siihen aikaan, kun maapalloa ei ollut vielä pilattu, tai johonkin parempaan aikaan. Itselläni ei ole halua palata mihinkään neitseelliseen aikaan. Sellainen on ehkä joskus ollut, mutta ei sellaista tule takaisin. On elettävä niillä pelimerkeillä, joita on jäljellä.



Paratiisit ovat kadonneet.

Kommentit

Suositut tekstit