Miksi suomalaiset palvovat presidenttejä ja esivaltaa?

Taas olisi politiikkanurkkauksen aika. 

Ex-presidentti Martti Ahtisaari siirtyi ajasta ikuisuuteen. Eipä minulla asiaan ole kai sen enempää sanottavaa, mitä on jo sanottu.

Hänen kansainvälinen uransa ansaitsee kunnioitusta, mutta en tiedä, oliko hän Suomen presidenttinä nyt se paras. Hänhän aloitti Suomen kampeamisen pois puolueettomuudesta, mikä nyt huipentui Niinistön toimesta Nato-jäsenyyteen.  

Itsehän erosin suutuspäissäni armeijastakin Naton takia, kun Suomen puolueettomuus vietiin. Liityin sitten takaisin, kun en suostu menemään mihinkään rangaistuksenomaiseen reservin sivarikoulutukseen tai vankilaan, jos olisin kieltäytynyt kaikesta yhteistyöstä. Mielestäni 8 kuukauden kärsimys ja simputus armeijassa oli jo tarpeeksi.

Jotenkin en ole koskaan ymmärtänyt suomalaisten presidenttien palvontaa, jonka nyt taas huomasi Ahtisaaren kuoltua. Kuningas olisi täytynyt silloin aikanaan saada Suomeen.

Kai täällä vain rakastetaan esivaltaa ja auktoriteetteja yli kaiken. Täytyy olla jokin suurempi kuin itse on. 

Niinistön palvonnallakaan ei ole rajoja. Jos joku toimittaja uskaltaa kysyä, tosin harva toimittaja sitä edes tekee, vähänkin tukalan kysymyksen herralta, niin someraivo on valmis. Jotkut pitävät Niinistöä Suomen kautta aikojen parhaimpana presidenttinä. Voi hyvä luoja tätä palvontaa. 

Jos parasta preidenttiä muuten haetaan, niin se on K.J.Ståhlberg. Ilman häntä Suomeen ei olisi sisällissodan jälkeen syntynyt minkäänlaista oikeusvaltiota. Ja sekös tuolloin varsinkin (ääri)oikeistoa harmitti. 

Asiasta toiseen. 

On kyllä ollut hämmästyttävää seurata miten media ja jotkut vasemmistopoliitikot jaksavat pitää terroristijärjestö Hamasin puolta. Tämä juontaa tietenkin juurensa 1970-lukuun, jolloin palestiinalaisten terroristijärjestöt olivat pääosin vasemmistolaisia. Islamismi on tullut vasta myöhemmin. 

Ei sillä että Israelkaan olisi koskaan ollut mikään puhdas pulmunen.

Puhutaan äärijärjestöstä ja niellään kaikki sen mahdollinen propaganda sellaisenaan. Huolestuttavaa, varsinkin kun muslimiterroristit samaan aikaan terrorisoivat Eurooppaa puhumattakaan juutalaiskohteista Euroopassa. Missä on logiikka?

Ukrainallehan tämä uusi Lähi-idän kriisi on viesti helvetistä. 

Huomio ja tuki ropisee urakalla, kun muut arabimaat eivät edes laita tikkua ristiin palestiinalaissiviilien tukemiseksi. Käsittämätöntä. Sheikit eivät halua totalitaristisiin maihinsa minkäänlaista terrorismin pelkoakaan. Siinä menevät sitten siviilitkin pesuveden mukana. Tässä lienee syy. 

No onneksi on Eurooppa. Se ei tunnu välittävän, vaikka paukkuu ja tapahtuu omankin katon alla.

Kommentit

  1. Nyt on asiaa. Lähipiirini seuraa herkeämättä presidentin kuoleman ympärillä käytävää keskustelua. Katsoitko A-studion, ota kantaa. Yksi ystävistäni pitää Niinistöä erehtymättömänä, eikä lakkaa ihastelemasta myös rouvaansa. Näin oikealla. Sitten ovat ne vasemmiston kannattajat, jotka ovat nielleet palestiinalaisten ja israelilaisten valkomusta-asetelman karvoineen päivineen, avovankila, apartheid ja armoton sorto. Loukkaus tuntuu olevan jo ettei ota kantaa tai ottaa kantaa väärin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tainnut katsoa tuota A-studiota. En ymmärrä tuota Niinistön palvontaa. Ihan fiksutkin ihmiset sortuvat siihen.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit