lauantai 28. toukokuuta 2011

Läskit ja lyhyet älkööt vaivautuko!


Taloussanomat kirjoitti ulkonäkösyrjinnästä työelämässä. Mikään jättiyllätys ei ole, että varsinkin naisilla ulkonäön merkitys korostuu, kun tehdään valintoja tai mietitään palkankorotusta.


Kaikkihan sen tietävät, että kauniin naisen tie helpottuu kummasti ja miksipä kauneuttaan pitäisi hävetäkään.Kauneus ei tietysti säily loppuikää, jos muita avuja ei ole. Mielelläänhän ihmiset ajattelevat, että kauniit ovat tyhmiä, mutta näinhän se ei mene. Jotkut saavat kaiken.


Mutta lyhyitä miehiäkin syrjitään kuulemma. Ja eipä sitä esim. yritysjohtajista ja johtavista poliitikoista montaa lyhyen läntää löydy. Itse en ole pitkä, mutta kohtuullisesti olen pärjännyt. Sitähän minä en tiedä, mitä minusta on selän takana puhuttu, kun työhaastatteluissa olen käynyt. Tosin monessa työhaastattelussa en ole elämäni aikana muutenkaan käynyt, kun hommat ovat järjestyneet muuta kautta.


Mielellään sitä ajattelisi, että tänä päivänä läskillä tai lyhyellä ei olisi mahdollisuuksia työelämässä, mutta kyllä on. Ei suomalaisista valtaosa nyt välttämättä hirveän edustavia ole, mutta joillakin työelämän osa-alueilla ulkonäön merkitys nyt vain korostuu. Jos esiinnyt työssäsi paljon, et voi hikoilla huonoa kuntoasi surkeissa vaatteissa, jos yrität myydä kauneudenhoitotuotteita asiakkaille.


Työelämä heijastaa muuta maailmaa. Kyllä muussakin elämässä syrjitään ulkonäön perusteella. Katsokaapa vaikka joitain senssi-ilmoituksia netissä, niissähän kirjoitetaan jo suoraan, että älkää läskit ja rumat vaivautuko, tuohon verrattuna työelämässä sentään syrjitään hiukan hienovaraisemmin.


Yleensä ihmiset suhtautuvat ulkonäköönsä vai kahdella tavalla. He pitävät itseään joko kauniina tai sitten helvetin rumana, vaikka kumpikaan ei olisi lähellä totuutta. Useimmiten siltä väliltä. Mutta kyllä hyvä ulkonäkö tuo varmasti itseluottamusta, mikä sitten heijastuu työantajienkin silmiin työhaastatteluissa.


On tosin kyllä rumiakin ihmisiä, jotka ovat itseään täynnä ja pitävät itseään Jumalan kauneimpina luomuksina, ja halveksuvat muita rumia ihmisiä. Tosin pääasiahan se on, että on itse tyytyväinen ulkonäköönsä, muut saavat sitten olla mitä mieltä haluavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti