Ravintolaesittelyssä ravintola Kannas ja läskisoosi

Ravintola Kannas on yksi suosikkipaikoistani Helsingissä. Se on sijainnut samalla paikalla peräti vuodesta 1939. Aikamoinen saavutus sekin, kun ravintoloita tulee ja menee.



Ravintolassa ovat ehtineet vuosien varrella istua monet taiteilijat ja muu väki. Turmiollisina aikoina ennen siellä istuivat merimiehet ja heitä saalistavat ilotytöt. Ne ajat ovat jo tosin kaukana historiassa. Merimiehet eivät pääse edes laivoistaan ulos nykyisin ja ilotytötkin ovat pääosin netissä.

Kannaksessa on tullut istuttua ilta jos toinenkin. Tutustuttua valtavaan määrään uusiin ihmisiin.  Ravintola on kulkenut pitkän tien eri omistajien kautta nykyisyyteen. Välillä se ajautui räkäläksikin, mutta on nyt taas tasokas ruokaravintola, jossa käy suomalaisten lisäksi runsaasti turisteja.





Henkilökunta ravintolassa on ystävällistä ja ruokakin on maittavaa. Ruoka on taatusti suomalaista. Joka kuun ensimmäinen maanantai on tarjolla varsinainen herkku ja menestystuote, läskisoosi. Siinä sitä saavat terveysintoilijat vauhtia.

Ja kyllähän kokin tekemä läskisoosi voitti kaupan muoviinpakatut possuannokset mennen tullen. Kera puolukoiden ja suolakurkkujen. Oluen kanssa alas huuhdottuna tottakai.

Mutta ruoan päälle on vedettävä tietenkin jälkiruoat ja suu makeaksi. Köyhiä ritareita mansikkakermavaahdolla.

Yritän jatkossakin kirjoittaa näitä ravintolakeikkoja tunnelmaa keventääkseni. Minun tuloillani ei tosin ole joka viikko varaa syödä ravintolassa.

Kommentit

  1. Kiva kirjoitus. Olisi kiva lukea näistä enemmän joskus

    VastaaPoista
  2. Kiva tietää. Yritetään jatkossa tehdä enemmän.

    VastaaPoista
  3. Vierailin ravintolassa 13.11.2022.
    Kahden vuorossa olevan tarjoilijan käytös oli erittäin epämiellyttävää ja agressiivista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit