No nyt ne vievät meiltä jo Bondinkin

Vaikka meillä olisi maailmassa perustavanlaatuisia ongelmia ratkaistavaksi, niin useinhan siinä käy niin, että ihan muista asioista syntyy suurin poru ja riita.

Kuten vaikkapa fiktiivisestä brittiagentista James Bondista. Uutisoitiin näyttävästi, että James Bond korvataan naisella. No, näinhän se ei täysin mennyt. Mutta jotain peruuttamatonta on tapahtunut. Eikä James palaa enää ennalleen. Se on selvä asia. Naiset ovat nyt huseeraamassa viimeisellä miehisellä kentällä.

On aivan selvä asia, että 007 ei välttämättä koskaan ei ole entisenlaisensa naistenkaataja, macho, alkoholisti, seksiriippuvainen. Juuri sellainen, kun me miehet olemme häntä rakastaneet. Ja sellaisena kun naiset ovat häntä halunneet.

James Bondista on tullut eräänlainen aikakauden muutoksen symboli. Ensiksi hänen esimiehestään M:stä tehtiin nainen, joka sätti alaistaan alkoholisoituneeksi kylmän sydän reliikiksi. Bond-tytötkään eivät ole enää helposti kaadettavia yhden illan panoja. Itse asiassa heistä on luovuttu nyt kokonaan. Kyllähän tässä nyt kuppi menee nurin.

No, miksi Bond-fanit sitten itkevät? Bond on ollut miesten fantasiaa. Jokainen kotinössykkä on Bond-elokuvia katsellessaan voinut kuvitella, millaista olisi olla naisten haluama alfauros, jolle ei kukaan vittuile. Niin kuin tosielämässä tapahtuu. Bond-elokuva on tullut yhtä varmasti kuin joulu tai eroilmoitus.

Bond on ollut miesten viimeinen linnake. Nyt sekin on riisuttu aseista. Niin kuin tavallisille miehille on tehty jo kauan sitten. Bond-elokuvien on sanottu harppaavan kerralla nykyaikaan. Nehän ovat kyllä jo aikaisemminkin olleet aikansa kuva. En ymmärrä, mikä tämä kummallinen harppaus on?

Onko ajan kuva sitten se, että mies on jo täysin hyödytön ja arvoton reliikki. Onneksi miehiä sentään tarvitaan vielä lisääntymiseen? Vai tarvitaanko? Omalla tavallaan tässä on kyse nykyisin jo lähes absurdiksi ja huvittavaksi käyneestä sukupuolten sodasta, jolle ei edes länsimaissa olisi todellista tarvetta.

No. Elokuvat ovat elokuvia. Tosielämässä tappaminen on kyllä eniten miesten työtä. Sodissa. Se on sitä yhä ja tulevaisuudessa. Armeijat toki haluavat naisia maskoteikseen, mutta ne nojaavat miesten vereen. Ja tässä perustavanlaatuisessa ristiriidassa ei nähdä tasa-arvo-ongelmaa.

 Ja varmaan myös agenttimaailmassa tappaminen on miesten työtä. Sehän oli kuitenkin James Bondinkin päätyö.

Kommentit

  1. Voisin veikata, että tuo kokeilu tulee näkymään lippuluukulla. Naisagentille olisi voinut antaa oman spin off -leffan ja jättää Bond ennalleen.

    VastaaPoista
  2. Äläpä muuta sano. No katsotaan se leffa. Ja sitten tietää enemmän.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit