Raha tulee rahan ja vallan luo



Nyt kai pitäisi kirjoittaa kärkevästi Vanhasesta ja vaalirahakohusta. En vain oikein keksi mitään uutta, jota asiasta ei olisi jo kirjoitettu. Tyydynpä vain toteamaan, että politiikan ja talouselämän avioliitto on pitkä, ei välttämättä onnellinen, mutta molempia osapuolia tyydyttävä. Se tuskin kaatuu tähänkään kohuun, kun kaikki ovat siihen sotkeutuneet.

Ihmettelen vain, miksi Kepu ei uhraa edes puoluesihteeri Korhosta median tuomioistuimelle. Tietääkö Korhonen jotain sellaista, millä hän pitää Vanhasta ja muita päättäviä kepulaisia talutusnuorassaan? Ja onko jollain joku opaskirja, milloin poliitikon tulee erota? Pienemmästäkin on ovea näytetty kepussakin puoluejohtajalle.

Viime viikolla kirjoitetuin uutinen oli Herlinin mahtisuvun vesattaren kaappaus. Suomessa vastaavanlaista kun olisi viimeiseksi olettanut tapahtuvan. Ja otsikoita tapahtuneesta väännettiin. Päästinhän mekin nyt vähän niin kuin suuren maailman makuun. Tuntui, että oltiin hetken melkein kuin jenkeissä. Seksikkäitä rikoksia, eikä vain kännipäissä puukottamisia ja kouluampumisia.

Mutta rikkaan sieppaus se tapahtui kuitenkin. Nyt rikkaat todennäköisesti Suomessakin vetäytyvät muurien suojaan ja palkkaavat gorillat jälkikasvunsa suojaksi. Kaappaaja oli varsin koulutettu ihminen ja monessa yhteiskunnallisesssa mukana. Kaappaukset harvemmin onnistuvat ilman suunnittelua lauantai-illan kaljahuuruissa.

Turun demariosasto teki kyllä itsensä naurunalaiseksi kieltäessään muistavansa puolueen ehdokkaana ollutta sieppaajaa. Hyväksyvätkö he kenet tahansa ehdokkaakseen kuntavaaleihin?

Suomessa varakkain ja päättävä kansanosa on saanut elää herran kukkarossa. Poliittisia murhia tai edes väkivallantekoja ei ole ollut sitten 20-luvun. Kansalaissodan aikanakin taidettiin tappaa lähinnä naapurin isäntiä, eikä teollisuusneuvoksia. Mitä nyt Mauri Pekkarinen paiskattiin virkavallan toimesta lumihankeen jokin aika sitten.

Suomessa ei myöskään varasteta rikkailta ja anneta köyhille. Jokainen tietää, että raha tulee rahan luo. Hesarissa kirjoitettiin muutama päivä sitten, että viimeisten tutkimusten mukaan sosiaaliturvan parannuksista ovat hyötyneet kaikki muut paitsi köyhimmät. Eli Suomessa viedään köyhiltä ja annetaan rikkaille. Onneksi olkoon sille kansanosalle vain nyt sitten.

Rikkaille tunnustukseksi on myönnettävä, että Suomessa ei ole ollut tapana vauraudellaan pröystäillä. Sellaiset pröystäilevät, joilla ei makeaan elämään oikeasti ole edes varaa. Velkarahalla.

Vauraus pysyy Suomessa niillä suvuilla, joilla se oli jo vuosikymmeniä sitten. Jokunen uusi tulee ja jokunen poistuu. Mutta meidän hiljainen eliittimme johtaa meitä, vaikka julkisuudessa kekkuloivatkin sukarit ja muut päiväperhot.


Sitten kesällä aktivoituvaa erotiikkauutisointia. Ruotsin Mälmössä saavat kuulemma naiset uida uimahalleissa yläosattomissa. Vain Ruotsissa asiasta voi nousta kohu. Suomessa miehet tuskin valittaisivat asian tilasta. Mutta mikä kohu syntyisikään, jos miehet uisivat alaosattomissa? Siis ne onnekkaat luojan varustamat, joille moinen voisi tulla edes mieleen.

Ei ole enää mikään uutinen, että urheilijankin on oltava seksikäs, mikäli mielii sponsorisopimuksia. Ainakin jos sattuu olemaan naisurheilija. Mutta en olisi uskonut näkeväni tätä päivää, jolloin naistennispelaajista on tullut johtavia urheilun seksisymboleja. Martina Navratilovaa tai Steffi Grafia kun harvemmin seksikkyydestään takavuosina kehuttiin.

Eilen tuli myös Maikkarilta oikea laatudokumentti, jonka tietenkin katsoin. Se kertoi miehistä, jotka rakastavat autojaan. No, sehän ei olisi mikään uusi juttu, mutta nämä herrat kiihoittuivat autoista seksuaalisesti. Yksikin kävi oikein parkkipaikoilla masturboimassa. Miesten suosikki tuntui olla kuplavolkkari. No, onhan se tietenkin persoonallisesti muotoiltu verrattuna moneen muuhuun autoon. Itsekin myönnän inhimillistäväni autoani, mutta ei se kyllä minua kiihotuksen tilaan saata, enkä halaille ja pussaile sitä. Ihmiset voivat todella tuntea vetoa mihin tahansa dokumentin perusteella.

PS. Hommasin Madonnan keikalle liput työkaverilta. Hullua sinänsä maksaa 100 euroa paikoista, joilta ei edes näe mitään muuta kuin screenin kautta, mutta spektaakkeli nimeltään Madonnan keikka on koettava.

Huomisen jälkeen alkaa viiden viikon kesäloma. Hassua kyllä, olen mielestäni fyysisesti ja henkisesti vireämmässä kunnossa kuin kuukausiin.


Joskus näinkin.

Kommentit

Suositut tekstit