tiistai 4. lokakuuta 2011

Tv-legendat eli koko kansan tv-kasvot


Tv-legenda Teija Sopanen menehtyi. Vuosikymmenten takaiset kansan rakastamat tv-legendat alkavat olla ylipäätään jo huonossa kunnossa ja osa on jo menehtynytkin.


Itse olen sen verran nuori, että muistan Teijan lähinnä Teijan keittiössä ohjelmasta, jota hän teki persoonallisella tavallaan. Tuskinpa ohjelma olisi muuten päässyt tv:n sketsisarjoihin ja niihin pääsy on kunnia, sillä ei kenestä tahansa sketsejä tehdä. Kun tämän päivän keittiöohjelmia katsoo, niin ne ovat loukkaus ruokaa kohtaan. Ruoanteolla on aina kiire ja lopuksi joku on haukuttava. Teija taas rupatteli keittiössään ruokaa laittavan julkkiksen kanssa sen suurempaa kiirettä pitämättä. Ja kodikasta oli.


Niin ja jäi Teija mieleen siitä pitkästä eläketaistelustaan Ylen kanssa, joka ei tainnut koskaan saada oikeudessa päätöstään.


Ennen vanhaan, sanotaan nyt viisitoista vuottakin sitten, tv-hahmot olivat jotenkin elämää suurempia, mutta samalla myös jokakotiin sopivia. Liian sliipattuja, treenattuja ja persoonattomia tv-kasvoja riittää. Jukka Virtasellakaan ei taitaisi tänä päivänä olla toivoa päästä telkkariin. Hänelle tyypillinen mietiskelevä ja sanoja venyttelevä puhetyyli kitkettäisiin varmasti jollain puhekouluttajalla pois.


Osa vanhoista tv-kasvoista tekisi mielellään työtä, mutta hommia ei tahdo pidemmän päälle löytyä, vaikka välillä heitä telkkariin otetaan pikavoiton toivossa. Näin on käynyt Riitta Väisäselle ja Kari Salmelaiselle, jotka omissa ohjelmissaan olivat täysin suvereeneja.


Ja joo, nykyisin on tietty kanavia vaikka kuinka ja samoin juontajia ja koko kansan kasvoja ei oikein synny. Jotain kertoo kuitenkin se, että samat kasvot juontavat monia ohjelmia. Mikä sitten tekee juontajasta suositun, on kysymys erikseen. Telkkariin ei haluta tähtiä, minkä moni juontajaksi halunnut tv-tähti on joutunut kokemaan. Telkkarissa täytyy olla luonnollinen, jollain tavalla erikoinen ja helposti lähestyttävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti