Kuninkaalliset karttelevat kruunua (vastuuta)

Mikäpä voisi olla maailmassa tärkeämpää kuin kuninkaalliset. Nyt prinssi Harry ja Meghan-morsionsa on päättänyt ottaa pesäeroa brittien kuninkaalliseen perheeseen. He peräti haaveilevat normaalielämästä, jos sellainen on mahdollista julkkikselle. Heidän normaalielämänsä jää haaveeksi, olivat kuninkaallisia tai eivät.

Kuningatar Elisabethille tämä on ymmärrettävästi kova paikka. Hänen poikiensa vaimotkaan eivät olleet skandaalien suhteen helpoimmasta päästä. Rapa on roiskunut. Setä Edward päätti luopua kruunusta. Minkäs muunkaan kuin naisen takia. Harrynkin takana on nainen, joka sanelee ilmeisesti ehdot.

Kuninkaallisten ongelmat naimamarkkinoilla alkoivat siitä hetkestä, kun he päättivät ottaa tavallisia ihmisiä puolisoikseen. Ruotsissa sekin on toiminut, mutta briteissä ei. Ruotsissa paineet kuninkaallisia kohtaan ovat tietenkin pienemmät.

Ennen kuin kuninkaalliset ottivat vain kuninkaallisia, nämä tiesivät miten homma toimii. Jos rakkautta ei ollut, sekään ei haitannut. Kun lapset oli tehty, saattoi elää omaa elämää avioliitossakin.

Julkisuus ja viimeistään somet sun muut ovat aiheuttaneet sen, että ymmärrän hyvin, jos joku haluaa lopettaa kuninkaallisen hommat. En minäkään jaksaisi olla päivästä toiseen kuvattavana ja halaamassa ihmisiä. Hymyillä vaikka väkisin. Ei kiitos.

Tietynlainen kohtalonusko on hävinnyt. Edes paavit eivät ole paavina kuolemaan asti. Harvempi kuningas tai kuningatarkaan enää. Tuskin he kuvittelevat olevansa jumalan valittuja, enemmän ehkä kärsivät kohtalostaan, joka heille langetettiin velvollisuuksineen. Oikeus eläkkeeseen pitäisikin olla kaikilla. Kuninkaallisia kadehditaan ja heidän elämäänsä pidetään etuoikeutettuna.

Mielestäni ei ole etuoikeutettua, jos kohtalosi on määritelty etukäteen. Syntymä kuninkaalliseksi kun on sekin pelkkää sattumaa, kuten moni muukin asia elämässä. Vielä vähemmän elämäänsä sirkuseläimenä töllisteltävänä ovat valmiita uhraamaan nuoret ihmiset kuten Harry ja Meghan, jotka ovat saaneet elää myös toisenlaista elämää.

Kommentit

  1. Aikoinaan Euroopan kuningashuoneen jäsenet olivat sisäsiittoisia, kun haluttiin pitää "veri puhtaana" ja hallitsijoina oli jos jonkinlaisia mielipuolia. Toivottavasti ei enää palata niihin aikoihin.

    VastaaPoista
  2. (kruunu)päätön pohdiskelija13. tammikuuta 2020 klo 15.39

    Ei kai tämä pariskunta mitään tavallista elämää haikaile, vaan haluavat kaupallistaa kuninkaallisuutensa. Siitä tulee kivasti fyrkkaa. Onko se se lopullinen niitti brittimonarkialle, jää nähtäväksi, vaikka en voi sanoa että olisin kauhean pahoillani, jos niin olisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti joo haluavat enemmän rahaa. Brändihän on tunnettu. Ensimmäisenä taitaa tulla ulos prinsessaelokuva Meghanista.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit