Siperian Jeesus vietiin ristille

Siperiassa itseään Jeesukseksi sanova mies Vissario joutui pidätetyksi kuten esikuvansa. Ristille häntä tuskin viedään, mutta loppuelämä voi vierähtää vankilassa. 

No. Tämä lahkolaisjohtaja on alunperin Sergei-niminen liikennepoliisi, joka sai näyn, että on Jeesus. Kuinkas muutenkaan. En tiedä hänen ideologiaansa, mutta todennäköisesti se on sama kuin muilla lahkoilla.

Ja sehän on se, että maailmanloppu on tulossa ja Jeesus itse käyttää lahkon naisia hyväkseen. Lahkolaiset elävät niukkuudessa ja Jeesus itse ja hänen lähimpänsä nauttivat elämästään. Ja kuinkas ollakaan, kun nyt katsoin, niin osuin lähelle.

Jostain nämä Jeesukset vain löytävät aina uhrinsa. Niin kova on ihmisen halu saada elämäänsä jotain suurempaa. En usko, että nämä ihmiset ovat edes tyhmiä. Päinvastoin, mutta johdateltavissa. Sehän se ei katso älykkyyttä.

Enemmän Rasputinissakin oli Jeesuksen karismaa kuin tässä Sergeissä, mutta eihän homma ole siitä kiinni. Mitä hullumpia selität vakuuttavasti sitä varmemmin saat seuraajia. 

Sergei on tuskin ainutlaatuaan tälläkään hetkellä. Muitakin Jeesuksia on ainakin omasta mielestään olemassa. Pitäisikö itsekin perustaa lahko? Ei huolta enää huomisesta ja palvovat seuraajat eivät vittuile ja nöyryytä. Huonompiakin ammatteja on kuin olla feikki-Jeesus. 

Miksi Sergei sitten joutui telkien taakse? Ortodoksinen kirkko kyllästyi kilpailijaan. Olisiko tullut liikaa lampaita Sergeille? Ja ortodoksinen kirkko on Putinin kaveri. Ja Putin lienee se Venäjän ainoa Messias.

Mutta kaikille lahkolaisjohtajille on koittanut loppu. Sergei ei sentään ennättänyt ajaa lahkoaan joukkoitsemurhaan.

Kommentit

  1. Katsoin kesällä Jaak Kilmin ja Arbo Tammiksaarin dokumentin "Siperian Jeesus". Monista lahkoista poiketen lapset vaikuttivat käyvän suhteellisen normaalia koulua ja joulupukkikin vieraili kylässä. Lämminhenkisyydestään huolimatta koko touhu vaikutti aivopesulta, ja Vissariokin ilmestyi lopussa mäenrinteeseen kuin Jeesus pitäessään vuorisaarnaa, eli hyvin laskelmoitua toimintaa.

    En voi välttyä ajatukselta: jos Jeesus ilmestyisi uudestaan, niin taitaisi nimenomaan kirkko instituutiona olla ensimmäisenä kieltämässä hänet, koska se tarkoittaisi kirkon vallan murenemista. Kirkko ja uskohan on kaksi ihan eri asiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirkot tosiaan suhtautuu kielteisesti lahkoihin. Mutta niinhän fariseuksetkin olivat Jeesuksen kimpussa.

      Tosin nämä nykypäivän lahkolaisjohtajat ovat laskelmoivia tyyppejä ja lähes kaikissa lahkoissa tuntuu olevan hyväksikäyttöä.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit