Seksikkäitä poliitikkokuvia ja maskiurputusta

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Innostuin Sanna Marinin kuvasta ja kuvailin itseäni.

Henkilön Esa Pesonen (@esapesonen) jakama julkaisu

Sanna Marinin hengessä kuvasin itseni. En löytänyt seksikästä pikkutakkia, niin kylpytakki sai käydä. Vakavasti puhuen, vähällä Suomessa saa kohun aikaiseksi. Marinin kuvassa seksiä ei ollut nimeksikään, vaikka näyttävä nainen on. 

Poliitikon pitäisi Suomessa olla perustylsä. Toisin kun väitettiin, siinä ei ole edes sukupuolella merkitystä. Muistelkaa minkälaista paskaa Stubb sai niskaansa, kun oli vähän erilainen elämäniloinen pääministeri. 

Marin on taitava julkisuudenkäyttäjä tai hänen avustajansa ovat. Ei hän harkitsematta tehnyt pikkutakkikuvaansa. Sen sijaan Jutta Urpilainen saattoi sen tehdä aikoinaan verkkosukissaan ja sai kritiikkiä enemmän kuin Marin. 

Ja sitten jokainen kynnelle kykenevä julkkisnainen ottaa vielä Marinin hengessä kuvan, kun koko kuvassa ei ollut millään tavalla naisten seksikkään pukeutumisen kritisoimisesta. Suomi on vain konservatiivinen maa kun kyse on poliitikoista. Väriä ei saisi olla muuta kuin persuilla. 

Tämä kasvomaskijuttu jaksaa minua hämmentää. Ei ole mitään tutkimustuloksia, että se estäisi saamasta koronaa tai edes levittämästä sitä. Maskin käytöstä on tehty jonkunlainen hyveellisen ja vastuuntuntoisen kansalaisen merkki. Ilman siis, että siitä on yksiselitteistä hyötyä. 

Niin hulluksi tämä voi vielä mennä, että tätä kuonokoppaa on pakko pitää. Maskin pitämisestä on tullut jonkinlainen uskonto tai ideologia. Vailla mitään todellisuuspohjaa. Uskottiinhan rutonkin aikana rukoilun tai itseruoskinnankin estävän ruton saamisen. Ihminen on olento, joka laumana uskoo mihin tahansa.

Kommentit

Suositut tekstit