Katsottua: The Dropout - minisarja: Naismiljärdöörin kupla puhkesi huijaukseen

 


Sain ystävällisesti kutsun Disney+-suoratoistokanavalta saapua katsastamaan heidän tuore Dropout-minisarjansa. Tästä heti iso plussa heille. Minut kannattaa kutsua paikalle aina. 

Lyhyesti sarjan tarina kertoo maailman ensimmäisestä selfmade-naismiljärdööristä Elisabeth Holmesista. Valitettavasti hänen menestyksensä perustui valheelle. Hänen kehittelemänsä verentestauskone, tai mikä laitteen nimi onkaan, ei toiminut. Veritipasta ei edelleenkään näe kaikkea sitä, mitä verikokeella näkee. Olisikin mukava jos näin olisi. Kukapa verikokeista pitäisi.

Parin näkemäni jakson perusteella sarja on katsomisen arvoinen. Amanda Seyfried näyttelee todella uskottavasti tämän omalaatuisen naisen tarinan. Ja omalaatuinen parhaillaan 20 vuoden vankeustuomiota odottava Holmes on. Kuplan puhjettua Holmes ei muuten jäänyt itkemään koko omaisuutensa menettämistä vaan nai perijän ja teki lapsenkin.

Jo aivan nuoresta hän omistautui menestymiselle, johon paineet ovat Usassa vielä kovemmat kuin Suomessa. Kympin tytön oloisella Holmesilla ei oikein ollut minkäänlaista käsitystä normaalielämästä. Esittelytilaisuutta varten keksitty valhe onnistuneesta laitteesta onnistui kuitenkin elämään vuosia, kunnes kupla, kuten se aina tekee, puhkesi.

Holmesia käy melkein sääliksi, miksi hän lähti huijaamisen tielle. Hänen olisi suonut saavuttavan menestyksen, mutta naisella oli liian kiire menestymään. Hän onnistui kääntämään nuoria naisia kohtaavat ennakkoluulot hyödykseen ja vedätti rikkaita setämiehiä, jotka ovat tottuneet vedättämään muita.

Holmes luuli, että menestys tulisi nopeasti, kuten ihailemalleen toiselle koulupudokkaalle Steve Jobsille, jonka menestys myös perustui innovatiivisille laitteille. Ne vain toimivat. Eikä omalaatuisena tyyppinä Holmes kai kokenut tunnontuskia valehtelusta.

Holmes ei ole ensimmäinen eikä viimeinen huijari. Bisneksessä vedätetään enemmän tai vähemmän. Mutta harva sillä on onnistunut huijaamaan kovia, valehteluun tottuneita sijoittajia. Saivat maistaa omaa lääkettään.

Kommentit

Suositut tekstit