Katsottua: The Harlins-tosi-TV-sarjaa vaivaa kiiltokuvamaisuus

Tällä hetkellä en oikein jaksa lukea, kun kirjoittelen omia tekstejä ja sitten onkin tullut katseltua enemmän liikkuvaa kuvaa. Mtv-palvelusta katsoin The Harlins -sarjan kuusi ensimmäistä osaa. Harvoja katsomisen arvoisia ilmaisia sarjoja kylläkin, joita kaupallisista palveluista löytää. 

Jos joku ei tiedä, mistä tässä on kyse, niin lyhyesti Renny Harlinin ja hänen nuorikkonsa Johannan elämästä tehty tosi-tv-sarja. 

 

Silloin kun olin nuori Renny eli todellista Hollywood-unelmaa supertähtinäyttelijätär-vaimoineen ja tyttöystävineen. Suomessa käytiin limusiinilla Sylvester Stallone tai jokin muu tähtikaveri mukana. Nyt limusiinit näyttävät vaihtuneen Bulgariaan ja limusiinikin Suomessa Kovasen taksiin. 

Mitenkään vaatimattomasti Renny ei elä, vaikka elokuvat kuvataan kai säästöbudjetilla Bulgariassa. Hän on edelleen varakas, pukeutuu hyvin ja on hoikka. Ei siis mikään 60-vuotias kaljamaha nuorten tyttöjen perässä.

Renny onkin riittävän kiinnostava henkilö, että koko sarjan olisi voinut kuvata hänenkin ympärilleen. Johanna on kyllä luonnollinen, eikä hänestä heti saa golddiggerin vaikutelmaa, kun menee naimisiin isänsä ikäisen miehen kanssa. Mutta mikään runotyttö tämä fitness-pimu ei ole kiehtomaan taiteellista mieltä kaueammaksi aikaa. Aika näyttää suhteen kohtalon.

Renny vaikuttaa rakastuneelta, mutta hänhän on sarjarakastuja ja mitä ilmeisemmin romantikko. En vaan jaksa uskoa, että Johannan eväät riittävät menestymiseen Hollywoodissa kuten Renny uskoo. Nämä kohtaukset herättävät kiusaantuneisuutta. Rakkaus saa uskomaan kaikenlaista. Nythän pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. 

Renny ja Johanna täyttävät somekanavansa yhteisen rakkauden vannomisella, niin kuin nykyään tapana on, vaikka ero odottaisi oven takana. Valitettavasti tämä sarja kertoo pääasiassa samaa kiiltokuvaa kuin somekin. Rakkauden lisäksi vakuutellaan, että kiire on jatkuvasti ja että tärkeitä ollaan. Mutta tuskin Renny muunlaista kuvaa haluaa antaakaan vanhana Hollywood-miehenä. Törkyjuttuja kun tulee ilmaiseksikin pyytämättä ja yllätyksenä.

Harlin kyllä vaikuttaa aidosti herkältä kyynelehtiessään muistellessaan pojan äidin vietyä pojan Rennyltä ja nyt kyynelehtiessään rakkaudesta vaimoonsa. Miehen on kai vaikea valehdella kyyneleitään. Harmi vain, että pariskunnan avautumiset tietyistä tragedioistaan elämässä on laitettu sarjaan vain hieman parantamaan kiiltokuvamaista kuvaa.

Tämä sarja voittaa siltikin mennen tullen Paratiisisaaret yms.

Kommentit

Suositut tekstit