Katsottua: Skandaali, joka tuhosi Janet Jacksonin - Missä olit kun Janet Jacksonin rinta paljastui suorassa lähetyksessä?

On sitä ennenkin ollut massiivisia kohuja Amerikan maalla ennen Will Smithin Oscar-läpsimistä. Muistatko kun Janet Jacksonin rinta paljastui suorassa lähetyksessä lähes 20 vuotta sitten Superbowlissa?  Minulta tuo oli päässyt melkein jo unohtamaan. 

Nyt tapahtumalle on omistettu kokonainen dokumentti, joka tiukan feministisestä linjastaan huolimatta paljastaa amerikkalaisen kaksinaismoralistisuuden. 

Aluksi Jacksonin imago oli puhtaisempaa puhtoisempi ja isänsä  Joe Jacksonin ohjailema. Kuin vastavetona jo julkisuudesta seonneeseen Michael Jacksoniin, joka käveli jo kohusta kohuun. 

Sitten Janet antoi potkut isälleen ja hänestä kuoriutui seksipimu. Dokumentin mukaan omasta tahdostaan, mutta tuskin 80- ja 90-luvuilla levy-yhtiöiden ollessa vielä voimissaan mitään tapahtui vahingossa.

Jacksonin rinta sen sisään paljastui ilmeisesti vahingossa tanssiesityksessä, Justin Timberlaken riuhtaistessa sen vapauteen. Jackson itse ei suostu kohua kommentoimaan, joten ei ihme, miksi tapahtumasta puhutaan yhä. 

Kun selvisi, ettei tapahtuman tuotantoryhmällä ollut mitään tekemistä tapahtuneen kanssa syytettiin sitten Jacksonia, vaikka Timberlake sen tissin riuhtaisi esiin. Dokumentti rakentaa mainiosti kyllä kuvaa nykyajan tavoin misogyniasta ja rasismista, mutta eiköhän suurin syyllinen ole periamerikkalainen kaksinaismoralismi.

Kuten arvata saattaa, Jacksonin rinnasta nousi valtava kohu. Muut osapuolet pesivät kätensä kohusta, kuten tv-kanavat, levy-yhtiöt yms. Varmaan jo siitäkin syystä, että ilmeisesti Jacksonin oma tiimi keksi epäonnistuneen rintatempun.

Kohu vain jatkui ja jatkui Siitäkin huolimatta, että vuonna 2004 oli jo paljaita rintoja netti täynnä. Jacksonista tuli yleinen naurunaihe. Dokumentti antaa ymmärtää, että kohu tuhosi Jacksonin uran. 

Varmasti kyllä, jos vertaa kohun toiseen osapuoleen Justin Timberlakeen, jonka ura vain jatkoi nousuaan. Oma osansa oli kyllä musiikkialan murroksellakin, joka pisti maantasalle artistin jos toisenkin uran.

Huolestuttavaa on Janet Jacksonin nykytila. Dokumentin lopussa hän ilmestyy kaavussa ja ilmiselvästi jostain lääkkeistä tokkuraisena.

Kommentit

  1. On se nyt jumalauta maailman ihme, jonkin naisoletetun tissi. Ei kai Jacksonin ulkomuodossa ollut suurempaa vikaa, ja niin muodoin tissi(t)kin sinänsä ihan laatukamaa, mutta silti...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit