Kaikki olympialaiset ovat veriolympialaisia

Hieman hämmentyneenä luen ihmisten paniikkia Pariisin veriolympialaisista. Nimitys tietenkin siitä, että venäläiset ja valkovenäläiset saavat osallistua. Ai miksikö ihmettelen? 

Kuulin, että tässä vaiheessa KOK on hyväksynyt olympialaisiin peräti kahdeksan venäläisurheilijaa. Varsinainen mitalimahti siis tulossa Venäjästä. Hekin tietenkin KOK:n lipun alla ja KOK;n valitsemana. Ja luulisivat taatusti olevan testattu dopinginkin varalta. 

Ja kuinka monta todellisuudessa venäläistä urheilijaa kisaa jo jonkin muun maan lipun alla, koska ei muuten pääse arvokisoihin. Pitäisikö heidätkin bannata kisoista?

Mutta ainahan urheilu on myös politiikkaa. Ja boikotteja on riittänyt olympialaisten historiassa. Kaikkein eniten juuri olympialaisissa ja muissa arvokisoissa. 

Eihän siitä kauan ole aikaa, kun ihmiset muka boikotoivat jalkapallon MM-kisoja kun ne järjestettiin Qatarissa ja sitten katsottiin kyllä kiltisti. Näin uskon käyvän veriolympialaisten boikotissa.

Lisäksi mielenkiintoista mikseivät ihmiset vaadi Venäjän muita liittolaismaita ulos kisoista? Niitähän riittää ympäri maapalloa. Ristiriistaista ajattelua taas. Ei Valko-Venäjä ole ainoa maa, joka avoimesti tukee Venäjää.

Niin ja laitonta hyökkäyssotaa kävi se Usakin Irakissa 2003 ja ruumiita tuli. Kenellekään ei tullut mieleenkään vaatia Usaa ulos vuoden 2004 olympialaisista, joista en tosin muista mitään, missä ne edes järjestettiin.

Maailmassa on lukuisia oikeudettomia sotia, varsinkin sisällissotia, jos nämä kaikki maat vaadittaisiin ulos kisoista, niin eihän olympialaisiin osallistuisi kuin hyveelliset länsimaat. Olisi aika tylsää, kun koko olympialiikkeen tarkoitus on kai yhdistää eripurainen ja sotaisa ihmiskunta hetkeksi urheilun pariin.

Kommentit

Suositut tekstit