Kuinka iso ongelma on tervehtiä kanssaihmistä?

Ruotsissa eräs kaupunki yrittää vähentää yksinäisyyttä kehottamalla ihmisiä tervehtimään toisiaan. En tiedä, missä vaiheessa olemme tilanteessa, että ihmisiä täytyy kehottaa tervehtimään toisiaan. 

Ja poistaako väkinäinen tervehtiminen kenenkään yksinäisyyttä? Vuosi vuodelta ihmisiä tuntuu aina vain vaikeammalta kohdata. Miehenä ei oikein edes tiedä, onko naisen tervehtiminen jo ahdisteluakin.

No Ruotsissa ongelmat ovat jo aika pahoja, eikä pelkkä tervehtiminen niitä ratkaise.

Tosin eihän tämä itsestäänselvyys ole. Itsekin olen ollut työpaikoissa, joissa ei tervehditä takaisin, ilman että mitään suurempaa riitaa kyseisen ihmisen kanssa on ollut. 

Mutta oikeasti jos ajattelee, kuinka suuri ongelma voi olla tervehtiä toista ihmistä. Itse tervehdin bussikuskiakin, jotka tosin eivät tervehdi aina takaisin.

Armeijassa tervehtiminen oli suorastaan pakollista. Juoksutusta tuli, jos et tervehtinyt korkea-arvoisempaa. Siellä tervehtiminen suorastaan vitutti.

Minusta tuntuu, että olemme menettäneet myötätunnon toisiamme kohtaan. Tähän olen syyllistynyt varmasti itsekin. Mikä on toisen ihmisen merkitys, en tiedä.

Kommentit

Suositut tekstit