Samaa paskaa tänäkin vuonna

Uusi vuosi tuli taas. Ja onneksi tämänkin vuoden sai nähdä. En paleltunut pakkasessa kännissä edes Tallinnaan. Pakkaset tosiaan paukkuu, vaikka nyt pitäisi ilmastohysteerikkojen mielestä kuumuudessa. Mutta maailmanloppuhan se pitäisi jokaisena vuotena tulla, mutta maailma se jatkaa radallaan.

Uudenvuodenpuheita en kuunnellut enkä mitään lupauksia tehnyt. Ei ole sellaisiin tarvetta. En niitä lupauksia kuitenkaan toteuta.

Sinsänsä en odota tältäkään vuodelta yhtään mitään. En rahaa, menestystä tai rakkautta. Koska niitä ei ole luvassa. Voi kuulostaa masentavalta, mutta pessimisti ei pety. Tai jos pettyykin, ei yhtä ankarasti, sillä on pettynyt koko aika. 

Joka tapauksessa rakkausrunokokoelmani ja kenties pienoisromaanini olisi tarkoitus ilmestyä tänä vuinna. Omasta kukkarosta totta kai, sillä kustantajia minun on turha etsiä ja toivoa.  En osaa lopettaakaan kirjoittamista, vaikka kai pitäisi.

Ihmiset sen sijaan ovat täyttäneet somea latteilla toivomuksillaan ja lupauksillaan ihan tarpeeksi, vaikka kaikki romahtaa heidänkin osaltaan viimeistään helmikuussa. Harva elää sen terveellisemmin tai edes laihtuu. Arki syö elävältä.

Suurin osa uskoo kuitenkin parempaan elämässään, vaikka ironista kyllä ei muualla maailmassa. Ja miksi uskoakaan sota jatkuu ympäriinsä, yhtä varmasti kuin Sanna Marin jakaa bling-bling-kuviaan. Glamour-vasemmistolainen kun on. 

Muutenkin tietää mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Ainahan se on pelkkää seksuaalista ahdistelua, naisvihaa, islamofobiaa yms. yms. Miksi mikään muuttuisi?

Länsimainen lehdistö kannattaa Hamasia ja antisemitismi jyllää. Usassa setämiehet taistelevat vallasta ja Putin ei liikahda mihinkään eikä kolmatta maailmansotaa tule. Siirtolaiset hukkuvat pyrkiessään Euroopan Onnelaan ja aina kaikki on muutenkin maailmalla huonosti. Suomessa sentään voi kiukuttaa EU-säännösten mukainen uusi muovikorkkikin.

Seksuaalisesta ahdistelusta puheen ollen Usassa julkkikset vapisevat nyt Epsteinin vieraslistan putkahtaessa julkisuuteen. En nyt kovin yllättyisi. Ainahan valtaapitävät ja rikkaat miehet ovat nuoria naisia taluttaneet käsipuolessaan kyseenalaisissa juhlissa. Nyt siitä on tullut vain paheksuttavaa, Suomessa piirit ovat sen verran pienempoä, ettei toiminta ole yhtä härskiä ja Aku Hirviniemen vonkausviestit ovat pahimmista päästä..

Kommentit

Suositut tekstit