Varastaisitko nälkääsi?

Ei sillä että itse olisin jotenkin puhtoinen. Omakin moraali ja etiikka on joskus horjunut. Varsinkin kännissä. 

Ja on eletty köyhyyttä ja rikkauttakin. Mutta sen voin sanoa, etten ole koskaan varastanut keltään tai kaupasta mitään. Valehdellut olen, mutta sitä ei lasketa varastamiseksi. Ja minulta itseltäni on varastettu sydämestä lähtien kaikki rahoihin.

Varastamista olen todistanut kylläkin, joskin vain niin, että joku otti ns. juoksukaljat  Siwasta ja tyrkkäsi oven suoraan naamalleni. Joten en voinut ryhtyä sankarilliseen kiinniottoon. En tosin olisi sitä tehnyt muutenkaan. Ei minusta painimaan ole. Naisetkin laittaisivat minut nippuun.

Mutta joidenkin mielestä varastaminen kaupasta on ok. Se on kai eräänlaista varasta rikkailta anna köyhille Robin Hood-ajattelua. Ikävä kyllä vaan me toiset köyhät sitten maksamme varastetutu tuotteet hinnoissa. Siinä ei bonukset auta.

Ja harva nälkäänsä kaupasta varastaa, myyntiin ne menevät jo heti kaupan ulkopuolella seuraavaa piikkiä silmälläpitäen.  Sitten on tietty niitäkin, jotka varastavat jännityksestä tai pakkomielteestä. 

Ruokajonostakin saisi muuten ruokaa, jos ei ole ronkeli ja ruokaa tarvitsee. Tarjonta tosin on aiempaa huonompaa kun varakkaammat rohmuamat kauppojen hävikkiin menevät tuotteet. Seisovathan niissä ruokajonoissa sellaisetkin ihmiset, jotka eivät ruoka-apua tarvitsisi.

Mutta kun medialla ja keskiluokalla ei ole mitään käsitystä köyhyydestä. Ehkä he ovat joskus opiskelijavuosina sitä hetken kokeneet, mutta ohinmenevä köyhyys on eri asia kuin pysyvä. Siihen ei hypätä ideologian takia. Siinä pysytään synkkään loppuun asti. 

No. Se tästä.

Kommentit

Suositut tekstit