Koska julkinen rangaistus loppuu?

En ole fanittanut koskaan Lauri Tähkää, ainakaan sen jälkeen, kun eräässä tapahtumassa naistoimittaja kertoi minulle Lauri Tähkän juuri käskeneen työntämään lehtensä perseeseensä, kun tämä naistoimittaja pyysi haastattelua diivalta. 

Ei tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen, että Tähkä lopetti uransa saatuaan syytteen seksirikoksesta hieman epäselvissä ja humalaisissa olosuhteissa hotellihuoneessaan. 

 Oikeusprosessi on yhä kesken, mutta Tähkän uran se lopetti, vaikka hän ei sitä itse myönnäkään. Hänet voidaan hyvinkin vielä todeta syyttömäksi, kuten jo todettiin käräjäoikeudessa.

Aku Hirviniemen ura on myös näillä näkymin ohi. Hän kauppaa jopa kellojaan, kun töitä ei entiselle supersuositulle ja jokaisessa ohjelmassa näyttäytyneelle näyttelijälle anneta. Akua ei edes oikeudessa syytetä mistään. Hänen "rikoksensa" oli lähestyä naisia sopimattomilla viesteillä. 

Julkinen rangaistus on miesjulkkikselle kovempi kuin oikeudessa saatu. Se sentään loppuu joskus. Tähkän ja Hirviniemen rangaistus seuraa heitä loppuikänsä. Siitä sitten vaan hakemaan Kelan työmarkkinatukea ja sossuun ja kuunnella ihmisten supinaa koko loppuikä. 

Anteeksipyyntö on turhaa, se on aina vääränlainen. 

Muitakin julkisuushäpäistyjä miehiä riittää, joille ei anneta enää töitä, vaikka jo sen takia, että heidän mielipiteensä katsotaan "vääränlaisiiksi". Tai he ovat syytettyjä jopa vuosikymmenten takaisista synneistään. Ulkomailla on tapauksia, joissa on päädytty itsemurhaankin, kun elämä on viety käsistä.

Reiluako? Ei välttämättä. Mutta se on nykyaikaa, eikä loppua näy.

Kommentit

Suositut tekstit