Olen hyvä ihminen, koska kerron sen somessa ja muistakaa itkeä julkisesti
Jokainen meistä tietää, että somessa suurin osa ihmisistä haluaa antaa kiillotellun kuvan elämästään ja sen todellisuudesta. Nyt on löytynyt myös uusi ilmiö.
Tuossa eilen juteltiin, että nykyään ihmisillä on somessa vimma kertoa, kuinka hyviä ja sydämellisiä ihmisiä he ovat. Muille on pakko kertoa, jos on auttanut vanhusta suojatien yli tai muuta vastaavaa. Eikö tällainen pitäisi olla itsestäänselvyys, ilman, että siitä tekee numeroa.
Todellisuus ihmisten auttavaisuudesta ei välttämättä vastaa ihan somekuvaa. Itse olen auttanut ihmisiä sitä enemmän mitä vanhemmaksi olen tullut ja harvoin teen siitä Facebookissa numeroa, vaikka kaikkea muuta typerää sinne kirjoittelenkin.
Samoin ihmiset haluavat kertoa, kuinka he ovat lahjoittaneet hyväntekeväisyyteen. Aika monta lahjoitusta Hurstille näin tänä vuonna.
Hursti on sinänsä poikkeus, koska julkisesti ihmiset mielellään kertovat lahjoittavansa tietenkin lapsille ja köyhille lapsiperheille. Sekä yksinhuoltajille. Se antaa sosiaalisesti parhaimman kuvan lahjoittajasta. Eipä esimerkiksi päihdetyöhön kukaan kerro lahjoittavansa yhtään mitään.
Oma asiansa on sitten kaikki surupäivitykset. Nykyisin jokaisessa tv-ohjelmassakin täytyy olla jokin synkkä kohtalo. jota itkeä. Vain elämää -sarja perustuu itkun tuhertamiselle. Suru on nykyään julkista, sillä jostain syystä silläkin saa hyvän kuvan itsestään.
Itse olen kanssa miettinyt, kun jotkut kertovat heti somessa läheisensä menehtyneen, että onko se ihan järkevää. Eikö sen henkilökohtaisen suremisen täytyisi tulla ensiksi, ellei sitten ole julkisuudenhenkilö, jonka surukaan ei ole yksityistä.
Eikä ainoastaan synkkä kohtalo laita itkemään. Ohimennen katsoin Jarppi Leppälän juontamaa Kirppiksen kingi -ohjelmaa. Jos oikein ymmärsin, niin eniten tienannut voittaa ja saa myös muiden myyntirahat. Katsomassani ohjelmassa nuorehko nainen voitti noin 750€, ja kun hänet julistettiin voittajaksi, niin aivan jumalaton itku päälle.
VastaaPoistaNyt on alkanut kaikkien itkuohjelmien äiti: Laulu rakkaudelle. Julkkikset vääntävät itkua minkä ehtivät.
PoistaTuo on kyllä totta, että somessa on helppo luoda juuri sellainen kuva itsestään kuin haluaa muille antaa. Itse kuitenkin pidän tärkeänä varsinkin joulun aikana, että annamme vähäosaisille ja lahjoitamme aina kun voimme, toivottavasti moni tekee sen edelleen vilpittömästi eikä vain sometykkäyksien vuoksi. Olen esimerkiksi töissä ehdottanut, että voisimme tehdä yrityslahjoituksen työntekijöiden joululahjojen sijaan.
VastaaPoistaOn varmasti niitäkin, jotka haluaa lahjoittaa ilman numeron tekemistä. Esimerkiksi kaikkein varakkaimmathan monesti lahjoittavat nimettomänä. Sinänsä hyvä, että esimerkiksi yritykset lahjoittavat, pieni hinta kai se on, jos lahjoittajan nimi näkyy.
Poista