Onko bikinikeimailu tuotteet käsissä työtä ja entä jos tulee tappavampi virus?

Vielä vähän tilitystä ennen uutta vuotta. Somessa nousi mylläkkä kuin Iltalehden konkaritoimittaja Tommi Parkkonen vertaili kolumnissaan Sara Sieppiä ja kansanedustajia. Sieppi ja muut somevaikuttajat kokivat, että nyt Sieppiä ja sometyötä vähätellään. 

Itse luin tuon kolumnin. Ei se minusta erikoinen ollut ja vielä vähemmän näen siinä loukkaantumisen tarvetta. Nykyään kun ei saa kritisoida edes kaupallista pinnallisuutta, jota Sieppikin edustaa.

Itse olen ihmetellyt jälleen kerran tätä somemaailman ihmeellisyyttä. Osittain työkseni seuraan somea aika tarkasti. Yleensä Sieppi ja muut läpikaupalliset somevaikuttajat poseeraavat vain mainostaen jotain tuotetta. Bikineillä tai ilman. 

Varsinkin Instagram toimii näin, että jos olet nuori ja nätti että myös nainen, niin seuraajia riittää ja yhteistyön tarjoajaa. Jos Instagramista löytää mielenkiintoisia ihmisiä, niin harvoin heillä on paljon seuraajia. Instagramissa riittää, että olet nuori ja nätti että nainen. En nyt oikein heitä uhreinakaan näe ja tuskin nuo kuvausessiot heiltä kokonaista työpäivää edes vievät ja rahaa tulee tiskiin. 

------------

Eilen katsoin muuten I am Legend -elokuvan, siinä tiedemies yrittää pelastaa maailmaa tappavalta virukselta. Hän on ainoa terve hengissä New Yorkissa, muut olivat sinänsä naurettavan oloisiksi zombieksi tehtyjä viruksen uhreja.

Koronan myötä ja elokuvan jälkeen olen ajatellut, että kerran meihin iskee vielä tappavampi virus. On todennäköistä, että ruton kaltainen sairaus vielä iskee. Ja se voi hyvinkin lähteä meidän itsemme takia, kuten korona. 

Nykyisin tiede voi iskeä takaisin, mutta entä jos jokin niin tappava iskee, ettei ole aikaa reagoida. Jos koronarokote, jonka lopullisesta tehosta emme edes vielä tiedä, vei vajaan vuoden kehittää, niin entä jos tuotakaan aikaa ei ole käytettävissä?

Kommentit

Suositut tekstit