Katsottua: Keihäsmatkat: Suomijunttien kootut matkat toteutettu tyylillä


Nyt kun edesmenneen matkailukeisari Kalevi Keihäsen omaiset ärähtivät Keihäsmatkat-sarjasta, niin ajattelin kirjoittaa Keihäsmatkoista. Jo jonkin aikaa sitten sen katselin Ruudusta. Niin ja, välillä myös muistutin Kalevi Keihästä, kun minulla oli pitkä tukka ja painoa nykyistäkin enemmän. Chinchilla-turkkia ei valitettavasti vaan ollut.

Asiaan. Omaisten mielestä sarja pilkkaa värikkään Keihäsen muistoa ja ei pidä paikkaansa. No. Sarjahan on fiktiota eikä suoraan edes perustu Keihäsen elämään. Minun mielestäni se on sopivalla tavalla kieli poskessa tehty ja on oikeasti hauska ivaamatta kohteitaan.

Janne Katajan näyttelemä Keihäsen hahmo on mielestäni myös tehty hyvinkin sympaattiseksi ja Kataja näyttelee roolinsa uskottavasti, eikä tee Keihästä täydeksi pelleksi. Sarja vilisee tähtinäyttelijöitä ja varsinkin Hannele Lauri, opas-Sirkkana on suorastaan erinomainen. 

Sarjaan on kirjoitettu mukaan muitakin 70-luvun legendaarisia suomihahmoja, kuten lehtikeisari Urpo Lahtinen ja Junnu Vainio, jota näyttelee hänen poikansa Ile Vainio kuin renesanssiruhtinas. Irwinkin tietty on mukana. 

Kataja jopa lihotti rooliaan varten ja täytyyhän Keihäsellä mahaa olla. Tosin turkki ei ole oikeaa chinchillaa sarjassa. Muuten 70-luvun henki on saatu suhtkoht uskottavaksi lentokoneessa palavine tupakkeineen asti. Sarja on itse asiassa kuvattu Turkissa eikä Espanjassa, mutta eroa ei huomaa millään tavalla.

Nyt kun ajattelee, niin onhan ne Keihäsmatkojen ajat hurjaa aikaa olleet. Sellaisenaan yhtä villi sikailu ei enää palaa (onneksi), eivätkä myöskään Keihäsen kaltaiset hahmot liike-elämässä. Vai tulisiko teille mieleen, että nykypäivän toimitusjohtaja tepastelisi jossain iso maha pystyssä chinchilla-turkissa pienessä kipakkamaistissa? 

Kun tutkin Hymy-lehden vanhoja arkistoja, niin paljon lehti kirjoitti Kalevi Keihäsestä. Sen parempaa mainosta Keihänen ei voinut saada. Viimeisimmät jutut konkurssin jälkeen olivat sävyltään jo surumielisempiä. Rikkaana miehenä Keihänen ei kuollut, mutta vei suomijuntin ensimmäistä kertaa ulkomaille.

Kommentit

Suositut tekstit