Julkkismietteitä: Hei fanit ja muut rahastajat: Jättäkää Britney Spears rauhaan!

Katselin Yleareenalta Britney Spears-dokumentin. Googlailin vähän ja huomasin, että toinenkin on tehty lähes samaan aikaan. En ala niitä tässä erottelemaan, sillä molemmat kertoivat samasta asiasta. Britney Spearsin kohtalosta edunvalvonnassa ja tämän traagisesta, mutta menestyksen täyteisen urasta ennen romahdusta. 

En edes tiennyt Spearsin olevan edunvalvonnassa. Viimeiset muistikuvani hänestä olivat silloin, kun hän ilmiselvästi oli sekaisin 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä. Muistan tietenkin Britneyn tulon julkisuuten koulutyttöasuvideossaan 90-luvun lopulla, jolloin itsenikin laskettiin vielä nuoreksi. 

En oikein samastunut Britneyn kohtalosta kirjoittaneiden naistoimittajien teksteihin. Heidän mielestään Britney oli naisvihan kohde. Hän oli naisiin kohdistettujen vaatimusten uhri. Ei naisvihan. Naistoimittajien tekstit sen sijaan henkivät aitoa miesvihaa. 

Britneyltä kysyttiin haastatteluissa asioita, joita nykyään ei kysyttäisi. Sen paremmin naisilta kuin miehiltä. Vielä 20 vuotta sitten maailma oli erilainen. Ja kyllä, se tuomitsi naiset herkemmin kuin miehet. 

Nykyään mielenterveusongelmiakin aletaan vihdoin ymmärtää ja ei kukaan voi tietää, minkälaisissa paineissa supertähdet ovat, varsinkin kun paparazzit seuraavat perässä. Tosin Britneykin piti paparazzeista uransa alussa ja jopa poseerasi heille.

En tunne Usan lainsäädäntöä, mutta tuntuu erikoiselta tämä edunvalvontasopimus. Mielestäni niissä ei saisi ikinä olla sukulainen edunvalvojana, kuten Suomessakin vielä usein on. Molemmat dokumentit perustuvat pelkkään spekulointiin ja haastatteluihin, sillä Britney itse ei ole haastateltavissa sen paremmin kuin hänen isänsäkään. 

Nyt luin, että Britneyn olisi menettämässä ainakin osittain oikeutensa toimia tyttärensä edunvalvojana. Lähes fanaattiset fanit voivat rauhoittua. Fanit tuntuivat jotenkin epämiellyttävän tungettelevilta. He rahastavat aivan samoin Britneyllä kuin hänen isänsäkin. 

Instagramissa olen katsellut Britneyn postauksia. Minusta hän näyttää jotenkin surulliselta. Mistään salaisista viesteistä en osaa sanoa. En aina ymmärrä suoriakaan viestejä.

Kommentit

Suositut tekstit