Katsottua: Euroviisut 2021: Yllättävän kova taso yllätti kotiviisuilijan

Monen vuoden tauon jälkeen katsoin Euroviisut. Taukoahan oli jo covidin takia vuosi. Positiivinen yllätys oli nämä Hollannin kisat. Biisitaso oli hyvä, jos pidämme Euroviisuja mittapuuna. 

Italian voittobiisi oli kohtuullisen raikasta hardrockia, mielestäni parempi kuin hyvin pärjännyt Suomen rock-biisi, josta en varsinaisesti syttynyt. Italian kieltä en ole aiemmin edes kuiullut rockina. Kaunis laulukieli näyttää toimivan missä musiikinlajissa tahansa. Bändin laulajan epäiltiin vetäneen kokaiiniviivat odottaessaan tuloksia. No. Tuskinpa. Mutta rock and rollia tuo kai olisi.

Ranskan kieli kuuluu kanssa kauniisiin laulukieliin. Ranskalaisen perinteinen biisi toimi minulle ja aika monelle muulle Euroopassa. Britit taisivat saada brexit-touhuistaan taas näpäytyksen muulta Euroopalta. Kyllä se brittien keskinkertainen balladi oli sentään parempi kuin 0 pistettä. Ilmeisesti britit ovatkin asiasta mielensä pahoittaneet. 

Muita yllätyksiä oli Venäjän naisten oikeuksiin kantaa kunnolla ottava biisi. Jos on päässyt läpi Venäjän karsinnoista, niin sekin on ihme. Musiikillisesti se ei vaan toiminut. Ukrainalla puolestaan oli onnistunut veto suomalais-ugrilaisella lauluperinteellä. 

Olikohan tässä nyt ne Euroviisuista tärkeimmät. Ai niin, onneksi polittiikka ja vastakkainasettelu loisti poissaolollaan viisuista. Onneksi. Paitsi brittien dissaus.

Kommentit

  1. No joo. Tekemällä tehtyjähän ne oli kaikki. Ei yhtäkään, jossa olisi kuulunut jokin alkuperäinen oivallus tai musiikillinen innoitus. Sveitsin toki puhtaasti laulettu biisi oli okei, joskin kovin outo. Islantilaiset olivat sympaattisen söpöjä, siinä kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikein jaksa enää edes odottaa uutta Abbaa viisuista. Kun ei mitään uutta tunnu syntyvän musiikkimarkkinoilla. Ainakaan sellaista, joka herättäisi minussa kiinnostuksen.

      Poista
  2. Taso oli yllättävän kova! Välillä, kun piti silmät kiinni, pystyi hyvin kuuntelemaan kappaleita ja keskittymään olennaiseen. Ranska oli hyvä, myös ikivhreitä sävyjä saanut Portugalin biisi. Sveitsi oli myös vaikuttava. Silti Euroviisujen kulta-aikaa oli 1980-ja 1990-luku, muttei kyllä Suomen osalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tuota käy kiistäminen. Silloin viisuja äänitettiin c-kasetille. Ei tulisi enää mielenkään taltioida niitä.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit