Saako eduskunnassa puhua? Kun hiljaisuudesta tuli isänmaallisuutta

Tänään vietetään kaatuneiden muistopäivää. Ainakaan vielä heidän uhrinsa isänmaallisuutta ole kiistetty. 

Eduskunnassa on sen sijaan mielenkiintoinen kilpailu nykyään siitä, kuka on isänmaallinen ja kuka ei ole. Hallitus on omasta mielestään isänmaallinen. Samoin kuin oppositio. Petteri Orpo on tosin tuntunut hallituksen vahvimmalta puolustajalta elvytysrahastosekoilun aikana, vaikka oppositiossa on. 

Elvytysrahastokeskustelu sinällään on ollut omanlaisensa draama. Omalla tavallani ymmärrän persuja. Miksi miljardien päätökset pitäisi takoa hetkessä pöytään? Mitään muuta ei ole pakko kuin kuolla. Ja koko rahasto on jo myöhässä niin kuin EU:ssa kaikki on. Kukaan ei muista, että köyhälle 20 euroa on jo iso raha.

Kuten arvata saattaa, suurin osa ihmisistä on hallituksen kanssa samaa mieltä ja täynnä pyhää vihaa persuja vastaan. Ja ei Jussi Halla-aho taitavana poliitikkona ole hommaa vahingossa rakentanut, varsinkin kun muut puolueet provosoituivat, mikä varmasti ole persujen tarkoituskin. 

Maskinsa alla haukotteleva eduskunnan puhemies ei tunnu kovin puolueettomalta. Jos eduskunnassa ei saa keskustella, niin somessako kansanedustajien pitäisi keskustella keskenään? Noloa on myöskin Juho Eerolan touhu, jos ei eduskunnan varapuhemiehenä kykene olemaan sanomatta ääneen, että puolustaa omiaan. Kaikki näin tekevät, mutta eivät sano sitä ääneen. 

Kaikki eduskunnan täysistunnossa pidetyt puheet ovat enemmän tai vähemmän teatteria ja oman sekä puolueen egon pönkittämistä. Nyt ne vain sattuivat kestämään tavallista kauemmin. Sebastian Tynkkysen suoritus, 8 tuntia, on jo kyllä ihan fyysisen suorituksen kannalta jo vaikuttava.

Ennen toimittajat kaivoivat esiin ne eduskunnan hiljaisimmat, nyt kai sitten puheliaimmat. Heh.

Kommentit

  1. Niin, kysymys noille italiaanoille etc, jota ei ole esitetty tai siihen ei ole selvästi vastattu, on: te saisitte lainaa vapailta markkinoilta ihan itse aivan kohtuullisella tai likipitäen nollakorolla. Miksi ihmeessä muiden kuten Suomen pitäisi ottaa lainaa omaan piikkinsä, ja lahjoittaa kyseiset varat teille? Eikö teillä ole mitään tai minkäänlaista kunniantuntoa? Tiedän kyllä, että maailman ohuimpiin teoksiin kuuluu 'Italialaisten menestykset maailmansodissa', mutta luulisi teitä parasiitteja ja kerjäläisiä edes vähän hävettävän.

    VastaaPoista
  2. Tuskin heitä hävettää. Tietävät saavansa tarvittaessa lisää rahaa.

    VastaaPoista
  3. Ainahan me voimme ottaa Italiaan, Espanjaan ja Kreikkaan lähes joka viikko saapuvia pakolaisia, jos se on parempi vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä kun saataisiin ottamaan myös jokunen nimeltä mainitsematon Itä-Euroopan EU-maa, joka ottaa vain rusinat pullasta.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit