Onko nuorten maailma jo helvettiä?

Aina on nykyajan nuorisoa sätitty vaikka mistä. Minusta nuoriso on pääosin mennyt parempaan niistä ajoista kuin itse olin tuollainen 15-vuotias.

Mutta on noita ongelmiakin. Pelkästään Helsingin ja Uudenmaan alueella joka kymmenen nuori on saanut jonkinlaista psykiatrista hoitoa. Osa nuorista joutuu nukkumaan hoitolaitosten lattioillakin, kun niin täyttä on. 

On tietty hyvä, että hoitoa on ilmeisesti tarjolla kuin tässä välillä, kun lähes koko mielenterveyshoito pyyhkäistiin pois 90-luvulla. Kaikki tuskin ovat tarvinneet laitoshoitoa, mutta onhan tuo valtava määrä nuoria.

Lisäksi aamu-tv:ssä kuulin, että joka viides nuori kertoo viilelleensä itseään. Vielä järkyttävämpää. 

Itsestäni tuntui nuorena, että maailma syö minut elävänä, mutta minkälaisessa helvetissä nuoret tuntevat nykyään eläväänsä näihin faktoihin pelkästään nojaten. 

Kun ajatellaan, näitä nuorten järjestämiä videoita kiusaus- ja rääkkäyssessioitakin, jotka pahimmillaan päättyvät kuolemaan. 

Kiusattiin sitä ennenkin urakalla, mutta vietiinkö se näin pitkälle? Minunkin nuoruudessani jonkinlaisia videokameroita jo oli, mutta ei kukaan sellaisia kannellut mukanaan kuvatakseen kidutuksen.

Kommentit

Suositut tekstit