Poispotkitut tosi-tv-esiintyjät: Kertakäyttökamaa vai ihmisiä?

Hiljattain nousi kohu MOT-ohjelman myötä tosi-tv-kilpailijoiden kohtelusta. No. Kukaan tuskin kuvittelee, että heitä kohdeltaisiin tuotannoissa kun tähtiä. Käyttökamaahan he ovat prosessissa, jossa mahdollisimman vähällä rahalla yritetään tehdä mahdollisimman paljon rahaa. 

Useimmiten tosi-tv-tuotannoissa pyörii nuoria ihmisiä. Heille muutaman sadan euron palkkio saattaa tuntua ihan kohtuulliselta korvaukselta itsensä nolaamisesta. Ja ilmaiset viinat siihen päälle. Se on nykypäivän meininkiä kovimmalla tavalla, jossa tunnettavuus on palkkio työstä. 

Ja työtä se on tosi-tv:in. Julkkis-tosi-tv-ihmiset ovat eri asia, sillä heille maksetaan todennäköisesti kunnolla, koska he myyvät omaa tunnettavuuttaan, eikä ohjelmaa tarvitse myydä ryyppäämisellä ja naimisella.

Kukaan ei tietenkään pakota jakamaan pimpsaa Temppareissa, mutta harva kännissä (ainakaan nuori) osaa ajatella, että video pysyy ikuisuuden netissä ja muutaman kuukauden saa varautua lukemaan huorittelustaan keskustelupalstoilla. Varsinkin naisille maailma on armottomampi seksin harrastamisen suhteen julkisesti.

En tiedä, kuinka herkkiä ihmiset ovat, mutta psykologinen tuki puuttuu mistä tahansa työpaikasta sen jälkeen kuin työsuhde päättyy. Mihin vetää raja, kauan tuotantoyhtiö on vastuussa tosi-tv-esiintyjästä? Sen he voisivat tehdä, että tutkisivat, missä kunnossa ihminen osallistuu ohjelmaan. Se mielenkiintoisin tyyppi, kun voi monesti kärsiä mielenterveysongelmista. 

Vastuuhan on myös katselijalla. Jos haluamme katsoa sekoilua ja naimista, niin sitä tarjotaan. Olisimmeko oikeasti valmiita katsomaan tylsää tosi-tv:tä, joka voisi olla kuin kotisohvalta. Jonkun on maksettava hinta ja joku käärii rahat. 

Nelonen, jolta räväkimmät tosi-tv-sarjat löytyvät lupaa käydä sopimukset läpi. Saa nähdä, muuttuuko kilpailijoiden kohtelu. Monella voi olla haaveena nousta tähdeksi tosi-tv:n myötä, mutta tähti tulee aniharvasta. Vielä vähemmän niistä rohkeimmista tosi-tv-sarjoista.

Kommentit