Kenen poliitikon kanssa lähtisit kaljalle?

Ajattelin ensiksi muotoilla otsikon tyyliin "kenen julkkiksen kanssa lähtisit kaljalle", mutta tulin toisiin ajatuksiin. Tulisi liian massiivinen lista. Joten pitäydytään poliitikoissa. 

Kansan keskuudessa poliitikkojen kansanomaisuutta kun on joskus pohdittu sillä tavalla, että kenen kanssa luulisi löytävänsä jutunjuurta oluttuopin ääressä. Kaljalle ei tunnetusti haluta jäykkiksiä. 

Presidentin kanssa menisin kaljalle vain sen takia, että voisin sanoa käyneeni kaljalla presidentin kanssa. Oikein muuten ei innostaisi. 

Jo maamme hallitus aiheuttaa ongelmia. Kenen kanssa menisin todella kaljalle? Ei tule paljon muita mieleen kuin Li Andersson. Antti Kaikkosen kanssa voisin myös mennä. Mutta ne muut... taitaa jäädä väliin. 

No kansanedustajat sitten? Puolet niistä on takarivin napinpainajataaveja, joiden nimeä ei edes muista. Ehdottomasti Ike Kanervan kanssa menisin kaljalle. Olen hänet jossain pippaloissa tavannutkin entisessä elämässäni. Oli hauska tyyppi. 

Jussi Halla-ahoakin haastattelin joskus ja voisin hyvin lähteä kaljallekin. Hän on huumorintajuinen, vaikka se ei hänen imagostaan välity. Persuista myös Tom Packalenin kanssa voisi juttu luistaa. Keskustan Mikko Kärnäkin erottuu massasta. Häntäkin olen muuten haastatellut samoin kuin Marko Kilpeä, Poliisit-sarjastakin tuttua. 

Vihreiden Pirkka-Pekka Peteliuksen kanssa haluaisin jutella hänen näyttelijänurastaan. Demareista Antti Rinne tuntuu melkein ainoalta jonka kanssa voisi harkita kaljoittelua.

Pekka Haavistokin vaikuttaa avoimelta tyypiltä, mutta naisten kanssa joutuu Li Anderssonin lisäksi ihan pinnistelemään. Yleensä eduskuntatason naispoliitikot ovat jotenkin kireitä ja ilottomia. Merja Kyllönen on rempseän oloinen, eikä tulisi tylsää.  Päivi Räsänen ei varmaankaan kaljaa joisi, mutta voisi olla mielenkiintoista juttuseuraa.

Europarlamentista ei taitaisi kelpuuttaa kaljoitteluseuraksi muuta kuin Teuvo Hakkaraisen. Haluaisin nähdä mitä tapahtuu. Itse asiassa olen Teuvoakin kauan sitten haastatellut. Tosin selvinpäin molemmat. Tai no. Mauri Pekkarinen saattaisi olla vänkä tyyppi.

Kommentit

Suositut tekstit