Voi Suomi-parka, osa 2!

Kävin loppuviikosta Tallinnassa, kolme kertaa rokotettuna, ja vasta eilen jaksoin seurata taas maailman hulluutta. Eikä luottamustani petetty taaskaan. 

Suomen Convoy-saattue rantautui eduskuntatalolle. Paheksunta oli poikkeuksellisen suurta. Porukka oli kuulemma äärioikeistolaista. Olin kuitenkin näkevinäni uutiskuvassa sateenkaarilippuja. 

Kuulemma siellä juopoteltiinkin ja toimittajia ahdisteltiin. Ja tietenkin niin kuin aina, niin Venäjä on ollut hybridivaikuttamassa. Jopa itse Ano Turtiainen paheksui Convoy-touhua. 

Taisivat sitten olla ne elokapinalliset olla kivempia. Ne kun polttelevat todennäköisesti pilveä ja eivät juopottele tai riehu ja ovat 10 vuoden päästä säntillisiä virkamiehiä muistellen aktivistiaikojaan. 

Ilmastonmuutosta on muutenkin trendikkäämpää vastustaa, kun Suomen omaan hulluuteensa kaatuvia koronarajoituksia. Ihmiset kun saavat jo käydä töissäkin, vaikka olisivat saaneet tartunnan. Kunhan eivät käy vain pubissa.

-------------------------

Ja Venäjää riittää otsikoissa. Venäjälle soittelevat ja käväisevät vuoronperään EU-johtajat. He kun eivät löydä edes yhteistä säveltä. 

Entäs jos Venäjä ei hyökkääkään Ukrainaan? Kaatuvatko sitten natohaaveet monilta? Sodanlietsojia riittää Euroopassa siinä missä Venäjälläkin. Ainahan Suomi voi luisua Ruotsinkin malliin ja on jo luisumassa, kun maahanmuuttajakatujengit valtaavat kovin ottein tilaa. Nyt niistä vihdoin ja viimein uskaltaa kirjoittaa valtavirtamediakin.

----------------------------

Ja lopuksi. Mihin katosi Spotify-kohu? Eikö Neil Youngin porukkaan lähtenyt enemmän porukkaa? Tuoko Joe Rogan enemmän rahaa ja enemmän kuulijoita? 

Kapitalismi käy kovaa kamppailua sananvapaudesta. Ihmiset kun eivät niele enää mitä tahansa. Sen tämä vuosien koronatouhu on opettanut ja somen aikana on mahdotonta enää tukkia kaikkia suita, jotka kyseenalaistavat asioita. 

Mikä surullisinta, media takertuu yhä enemmän valtiovallan yhteistyökumppaniksi, eikä sen kriitikoksi.

Kommentit

Suositut tekstit