Tähän on tultu - vanhemmat tuhoavat curlinglapsensa rakkaudella

Nuorison haukkuminen on ollut kautta maailman sivu vanhempien sukupolvien harrastus. Siitä sain itsekin osani nuorempana. Pääsin kuulemma helpolla verrattuna edellisten sukupolvien raadantaan. Siinä oltiin kyllä oikeassa, joskaan elämäni ei lopulta osoittautunut helpoksi.

Ensimmäistä kertaa taidamme olla siinä tilanteessa, että vanhemmat pilaavat nuoren sukupolven liialla huolehtimisella. Puhutaan ns. curlingvanhemmuudesta, jossa lasten tieltä raivataan kaikki esteet ja vaikeudet. 

Ja kuten arvata saattaa, tuloksena on prinssejä ja prinsessoja, jotka ovat tottuneet saamaan kaiken ilman yrittämisen tuskaa ja ennen kaikkea epäonnistumisen julmaa tanssia. Sen on todennut nyt sosiaalipsykologikin

Niin. Kaikki tiedämme nämä vanhemmat, joiden mielestä heidän lapsensa on erityinen ruokavaliosta lähtien lähes kaikessa. Kaunis ja lahjakas, vaikka suurin osa lapsista on oikeasti vain keskinkertaisia. Ja mitä esimerkiksi opettaja näille curlinglapsille mahtaisikaan. Kuulemma jälki-istuntomääräyskin täytyy anoa rehtorilta nykyään.

Käytännössä lapsi on johtanut perhettä ja vanhemmat ovat hänen alamaisiaan. Vanhemmat pelkäävät lapsensa kiukkua ja vihan tunteita yli kaiken. Ajassamme kun kaikki negatiivisuus on kiellettyä, ellei jopa pelättyä. 

No.Näistä lapsista kasvaa ryhmätoimintaan kykenettömiä ja manipuloivia yksilöitä. Kohta on siis kilpailijoita narsistikirjallisuudelle, kun tulevaisuudessa kirjoitetaan kauheasta curlingpomosta.

Yksi syy curlinglapsiin on mielestäni, että lapsia syntyy yhteen perheeseen tavattoman vähän. Monesti vain yksi. Ei vanhemmilla ole monilapsisissa perheissä toivottavasti toteuttaa lapsensa pienintäkin toivomusta. Hyvä kun saavat kunnialla maailmalle. 

Kiinasta näemme esimerkin, siellä sai vain tehdä yhden lapsen. Siellä lapset ovat pilalle hemmoteltuja, joskin vanhemmat siellä vaativat tuloksiakin toisin kuin täällä Suomessa. Täällä jos lapsi ei pärjää koulussa niin se on opettajan vika.

On tietenkin muistettava, että se toinen puoli lapsista kasvaa hyvinkin ankeissa oloissa, kuten perheissä, joissa viina tai muut päihteet vievät kaiken rakkauden. Tämä alku elämälle taas tuo heti mukaan vihan ja katkeruuden, joihin pitäisi saada tutustua vasta aikuisena. 

Eipä tosin niissä ankeissa lähiöissä, joissa itsekin kasvoin curlingvanhemmuutta tunnettu ja tuskin tunnetaan vieläkään.

Kommentit

Suositut tekstit