Voi Suomi-parka: Osa eduskuntavaaleja odotellessa

 Nykyisin kun kaikki vanha on tunkkaista nuorten toimittajien mielestä, niin mitenhän he selittävät sen, että kun eduskuntavaalit lähestyvät Sanna Marinin puolueen eli demareiden suosio takkuaa. 

Ja persut nousseet gallupeissa toiseksi. Ehkä persut ovat tunkkaisia sitten toimittajien mielestä. Syitä haetaan tietenkin myös nukkuvista äänestäjistä. Hehän ovat tunkkaisia.

Itse en äänestä persuja. En suoraan sanottuna tiedä, äänestänkö lainkaan. En tiedä onko minulla mitään syytä. Kokoomusta tuskin kuitenkaan äänestän. Heillähän on nyt kova uho päällä, että köyhät laitetaan nyt kyykkyyn. Sehän on ollut heidän tavoitteensa aina, vaikka kovasti mainostavat olevansa köyhien ystäviä. 

Kokoomus toki hakee pehmeämpää linjaa ennen vaaleja. Eivät he tyhmiä ole. Siitä esimerkkinä Wille Rydmanin karkoitus puolueesta persuihin ilman, että varsinaista rikosta on  tapahtunut hänen naisjutuissaan. Päinvastoin häntä syyttäneet ovat jääneet suoranaisesta valehtelusta kiinni. No. Persuissa on varaa sitten kohuilla. Kohuja ja kauhisteltavaa heiltä odotetaankin.

Joskus olin hyvinkin kiinnostunut politiikasta ja peräti mukanakin siinä hetken aikaa. Nyt uutiset saavat  lähinnä vihaiseksi ja en ole löytänyt poliittista kotia mistään. Olen ollut varsin liikkuva äänestäjä. Olen betamiehen kuoressa elävä alfamies, kaiken lisäksi vielä keski-ikäinen ja kohtuullisen köyhä, joten ei minulle ottajia löydy. Äänelleni tietenkin. 

Kotimaan politiikka on mennyt merkilliseksi performanssiksi. Pääministeri matkustaa ympäri maailmaa kiilloitaakseen kuvaansa faniensa edessä ja kotimaassa merkillinen sekasotku. Sähkölaskuissa autetaan varakkaita ja ylimääräisiä lapsilisiä jaellaan.

En tiedä. Saa nähdä.

Kommentit

  1. Miksi ihmeessä ne persut ovat niin hirveitä ja kamalia, että itse et niitä äänestä? Nehän ovat isänmaallisia ja suomalaisten puolta pitäviä enemmän kuin mikään muu puolue - ja varsinkin sekoomus. Minä en taas missään tapauksessa äänestäisi vihervassareita tai ruåtsinkielisten kultapossukerhoa. Kristillisdemokraatteja voisin kyllä hyvinkin ajatella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en tiedä persujen isänmaallisuudesta kun lähtivät Natoon mukaan muiden mukana. Puoluetta ei kiinnosta mikään muu kuin maahanmuutto. Kaikkein vähiten köyhien asia. Soinin aikana puolueessa oli vielä potentiaalia. En kannata hallaaholaista kovaa linjaa lainkaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit