Kirja-arvostelu: Linda Lampenius-Kesytön elämäni: Julkisuusralli vei lopulta viulistin terveyden

 

Silloin kun olin nuori, Linda Lampenius oli lehtien vakiokamaa. Milloin hän poseerasi Playboyssa, milloin näytteli Baywatchissa yms. yms. Hänen varsinainen lahjakkuutensa viulun soittamisessa alkoi olla jossain vaiheessa jo sivuasia julkisuusrallissa.

Juuri edellämainitut Amerikan tapahtumat ovatkin Lindan itse kirjoittaman elämänkerran parasta antia. Uskaltaisin väittää, että Linda on itse kirjoittanut kirjansa, sillä siinä on paljon toistoa ja loppua kohden kirja menettää jollain tapaa otteensa. Johtuu tietenkin myös siitä, että hän on kadonnut ainakin Suomesta täysin julkisuudesta.

Parhaimmillaan kirja on kuitenkin messevää luettavaa. Linda maalaa erinomaisen kuvan tunnollisesta tytöstä, jolle täydellisyydentavoittelu on lopulta liikaa. Linda ei romahtanut päihteisiin vaan syömishäiriöihin. Huono henkinen vointi löytää aina tapansa. Lindan taustalla on koko ajan myös äidin päihdeongelma ja hankalat miessuhteet.

Syömishäiriöitään Linda käsittelee niin paljon, että tärkeä aihe alkaa menettää voimansa. Esimerkiksi Lindan taistelusta ahdistelijamiljonääti Peter Nygårdin kanssa olisi mielellään lukenut enemmänkin. Nyt Linda kohdistaa suurimman energian julkkistoimittaja Rita Tainolan sättimiseen. Tämä toki hommasi Lindan ja muita tyttöjä Nygårdin kynsiin. Käsittämätöntä sekin. 

Lindan toimittajien sättiminen jossain vaiheessa sekin meni yli muidenkin kuin Tainolan osalta. Jos Linda menee Playboy-kuviin ja on yhdessä vaiheessa maailmanlaajuinen julkkis, niin on turha ihmetellä, jos hänen elämänsä kiinnostaa Suomen mediaa. Toki häntä nykyään olisi käsitelty arvokkaammin. Ehkä.

Kirja toimii varmasti parhaiten naisille. Varsinkin sellaisille naisille, joille suorittaminen ja täydellisyydentavoittelu on ongelma. Itselleni kirja jäi jollakin tapaa vieraaksi, paitsi tietenkin kurjasta ja ihanasta 90-lukua pystyi hyvin muistelemaan kirjan tahdissa.

Kommentit

Suositut tekstit