Onko kulttuuri luksusta ja elitismiä?

 Kulttuuri on ala, jota ei kyllä kannattaisi mennä kritisoimaan, jos sattuu olemaan poliitikko. 

Persuthan tämän virheen ovat tehneet useasti. Nyt viimeisenä Purra kritisoimalla kulttuuripalveluita luksuspalveluiksi tai mitä tarkkaa termiä hän sattui käyttämäänkään. 

Äänekkäistä kulttuuripiireistä kuin aniharva sattuu olemaan edes persu vaan pikemminkin he ovat vasemmistoa ja vihreitä, jotka tietenkin riensivät Purran kimppuun aiheesta. 

Minähän olen itsekin jonkintason kulttuuri-ihminen enkä nyt suoranaisesti kannata mitään leikkauksia kulttuuripalveluihin. Kaikkeen vähiten kirjastoihin.

Mutta alkaako kulttuuritarjonta valumaan hinnaltaan jo köyhän käsistä. On toki kaikenlaisia museoiden ilmaispäiviä yms, mutta jo leffalippukin on jo reippaasti yli 20 euroa ainakin kaupallisissa elokuvateattereissa? Teattereiden ja sen tavallisen kansan vihaaman oopperan hinnoista puhumattakaan?

Ihmiset eivät aina ymmärrä, että 20 euroakin voi olla jollekin iso raha. Ei nettitallenteet sun muut ikinä korvaa oikean teatteriesityksen tunnelmaa. Oopperasta puhumattakaan. Kyllä minäkin olen käynyt balettiesitystä katsomassa. Teatterissa vieläkin useammin.

Huolissaan kannattaisi myös olla varsinkin kustantamojen toiminnan yhä pahemmasta kaupallistumisesta. Kiira Korpi menee heittämällä isolle kustantamoille. Muille tulee vain iänikuisia Ei sovi meille-kirjeitä. En ole katkera mutta kuitenkin. Hesarin kriitikko kirjoitti ansiokkaasti aiheesta

Edit: Suurin uhka jo nyt Suomen taidemaailmalle on persujen sijasta cancel-kulttuuri ja erilaiset sensitiivisyysinkvisiittorit, jotka estävät luomasta taidetta vapaasti sekä halauavat sensuroida historiaa.

Kommentit

Suositut tekstit