Vaalit ovat nykyään vain sirkusta ja viihdettä

Nykyisin eduskuntavaaliväittelyt alkavat olla lähes täysin viihdettä olivat ne missä tahansa. Ja niitähän riittää.

Toimittajat eivät edes yritä laittaa poliitikkoja koville. Kunhan yrittävät edes jollain tavalla pitää huutamiseksi menevää "keskustelu" hallinnassaan. Ovathan he (toimittajat) lähes samaa porukkaa kuin poliitikot ja moni toimittaja siirtynytkin heittämällä politiikan puolelle.

Tosin tässä maassa en edes odota enää mitään suurta väittelyä oikeasti merkittävistä asioista. Nato-prosessikin vedettiin lähes uskonnollisen hurmoksen vallassa läpi, jota Sauli Niinistö taitavasti käytti hyväkseen. Mitään aitoa väittelyä ei käyty missään vaiheessa hyödyistä ja haitoista. 

No niitä haittoja voi kansa saada maistaa hyvinkin pian. Taitavat tälläkin hetkellä liehua Ukrainan liput äänestyspaikoilla eivätkä Suomen, vaikka Suomen vaaleista on kyse.

Mutta jos poliitikot eivät kykene hallitsemaan kokonaisuuksia, niin miten ihmeessä kansa voisi. Jankataan maahanmuutosta, vaikka se ei millään tavoin ole Suomelle kohtalonkysymys, vaikka hyötyjen lisäksi aiheuttaa haittoja. 

Hoitajat on unohdettu armotta ja hoitajamitoitus osoittautui täysin epäonnistuneeksi, kun hoitajia ei vain yksinkertaisesti ole tarpeeksi. Hyvinvointialueista ei edes tiedä, miten ne kehittyvät, kun kokoomus pääsee niitä peukaloimaan.

Kokoomus myhäilee mielissään, kun muut Marin ja Purra tappelevat maahanmuutosta, eikä kokoomus paljasta armotonta leikkauslistaansa ennen vaaleja. Mutta eihän se kansaa kiinnostaa. Jokunen köyhä saadaan vielä höynäytettyä äänestämään kokoomusta Nato-hurmoksen jälkimainingeissa..

Kommentit

  1. Viitaten: https://keskustelu.suomi24.fi/t/17795885/2000-luvulla-parhaimmat-asiat-on-pilattu-syyllisia-on-paaministeripuolueet--muutos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa valta tosiaan keskittyy tietyille puolueille. Vaalijärjestelmästä johtuen suuret ylltykset lähes mahdottomia.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit