90 päivää morsiamena -sarja näyttää länsimaalaisten ylimielisyyden surutta

Minä olen korkeakulttuurin lisäksi myös suuri tosi-tv:n ja saippuasarjojen kuluttaja. Jotkut ovat tätä paheksuneetkin, että kirjoittelet runoja, niin miksi tuollaista roskaa katsot. Ja minähän katson.

Yksi suurimmista tosi-tv-suosikeistani on Hengenvaarallisesti lihava-sarjan lisäksi 90 päivää morsiamena-sarja ja sen lukuisat spin off-sarjat. Paras niistä ehdottomasti on 90 päivää morsiamena Maailmalla. jossa amerikkalaiset (tottakai) matkustavat puolisonsa luokse ulkomaille.

Minulle ei ole oikein koskaan selvinnyt miksi he haluavat muuttaa ulkomaille, kun yleensähän niistä köyhemmistä maista halutaan Jenkkilään. Kaipa heille maksetaan, että saadaan viihdettä kehiin. 

Yleensä pariskunnat ovat tietenkin mahdollisimman epäsopivia. Vanhempi nainen muuttaa Intiaan tai arabimaihin ja ihmettelee, kun perhe ei ota häntä ilolla vastaan. 

Noissa kulttuureissa morsiamen tehtävänä kun on synnyttää lapsia, toisin kuin länsimaissa niitä ei tehdä edes synnytysikäisenäkään vaan naiset ottavat mielummin kissan tai koiran. 

Muutenkin länsimaiset naiset eivät suostu joustamaan tippaakaan. Yksikin oli vieläpä kääntynyt muslimiksi ja sitten ihmettelee ja kapinoi vastaan, kun mies muistuttaa, ettei musliminainen voi käyttäytyä ja ennenkaikkea pukeutua niinkuin länsimaalainen nainen. 

Ironista kyllä turisteina ollessaan länsinaiset vetävät kyllä burkhan päälle muslimimaissa, kuten Jutta Urpilainen. Mutta kai kapinahenki sitten herää, kun totuus valkenee.

Ja vanhat rouvat taas ihmettelevät sarjassa, kun nuori ja komea sulho viestittelee nuorempien naisten kanssa yrittäen pyörittää useampaa länsirouvaa. 

Jos morsian on mummoikäinen lähes 70-vuotias, niin miten ihmeessä hän voi kuvitella, että suhde kestää. Varsinkaan maissa, jossa lastensaanti on kaiken a ja o. No. Rakkauden usko on ihmeellinen kusetuksen edessäkin.

Länsimaisia miehiä tuossa sarjassa ei ole nähty juurikaan muuttavan ulkomaille. Syynä tietenkin jo se, että tuskin morsian ulkomailla haluaa rahapussinsa rahojen tyrehtyvän. Ehkä miehet ovat niin mukavuudenhaluisia myös nykyään tai sitten ulkomaiset naiset haluavat rahapussinsa luokse länsimaihin,. 

Länsimiehet taas ovat monesti 90 päivää morsiamena-sarjassa liian kilttejä, joita vierasmaalaiset naiset käyttävät surutta rahapussina ja pompottelevat, kun huomaavat, ettei tämä mikään macho todellakaan ole. Aikansa kuva sekin länsimiehistä.

Länsimailla on tietty oletus, että länsimaiden kulttuuri on ainoa ja oikea. Ja jos näin ajattelee, niin ehkä kannattaisi etsiä länsimainen kumppani. Länsimaissa on vain ankarat markkinalait rakkaudenkin osalta, jotka sysäävät pois sinkkumarkkinoilta. 

Silloin kumppani on haettava jostain muualta. Ymmärrän sen. Rakkaudessa ei voi nykyisin koskaan voittaa.

Kommentit

Suositut tekstit