Alistuuko Eurooppa uskontojen (islamin) edessä?

Taas on taukoa ollut kirjoittamisessa tänne. Mutta kirjoitetaan nyt jostain asioista sentään. 

Länsimaat ovat ylpeitä arvoistaan ja liberaalisuudestaan, mutta annas olla kun kyseessä on islam. Venäjä on paha, mutta islam hyvä. 

Osa ihmisista, ei edes muslimeja, raivostuu, jos mielestäsi koraanin tai muidenkaan uskonnollisten opusten polttoa ei pitäisi kieltää. Se sotii ihmisten perussananvapautta vastaan.

No. Mitään mekkalaa ei tietenkään nouse siitä, jos poltat raamatun. Et saa terroristeja kimppuusi, korkeintaan muutaman fanaatikon. 

Mutta koraanin poltolla kyllä saat ihmiset ja jopa valtiot kimppuusi. En edes tiedä kuinka moni muslmi on edes perehtynyt  koraaniin sen enempää kuin kristitityt raamattuun. Molemmat kirjat ovat ajoilta, joilla ei ole mitään tekemistä nykyajan kanssa. Eikä niitä pitäisi lukea pelkkänä totuutena.

Eurooppalaiset tuntuvat alistuvan ilolla uskonnolliseen kiihkoiluun. Hullua kyllä Suomessakin nähdään ongelmana vain kristityt lahkolaisliikkeet. Sen näkee ihan lukemalla lehtiä, jossa lahkolaisliikkeistä kirjoitetaan runsaasti, islamin nimeä taas ei edes uskalleta mainita kunniamurhien yhteydessä.

Jos ilmoitat olevasi huolestunut naisten oikeuksista islamissa, niin heti ilmestyy jostain varsinkin länsimaisia naisia, joiden mukaan Suomi se on maailman väkivaltaisin maa naisia kohtaan. Rohkenen epäillä, kun monissa maissa naisen pieksämisessä tai edes tappamisessa ei nähdä mitään väärää. Suomessa naisten hakkaaminen tuomitaan jo moraalin tasolla.

Sama keskustelu tai sen puute vaivaa kun kyseessä on burkha. Joku kaivaa silloin vanhan taulun esiin, jossa suomalaisilla mummoilla on huivi, että kyllähän tässäkin naista alistetaan. Ikään kuin se oikeuttaisi pukea naisia islamissa väkisin burkhaan.

Se on sitten eri asia, onko pakko mitään polttaa, mutta se mahdollisuus täytyy demokraattisissa maissa olla.

Kommentit

Suositut tekstit