Voi Suomi-parka, osa pressaehdokkaat

Mitähän ensi vuoden presidentinvaaleista kirjoittaisi? Olo on jotenkin sanaton. 

Kunhan Luoja antaisi sen verran edes armoa, ettei Mika Aaltolasta tulisi presidenttiä. Mitkä edes hänen tavoitteensa on? Olen ymmärtänyt, että hän on naisten mielestä komea? Toivottavasti se ei vielä riitä tekemästä hänestä presidenttiä. 

Tai Jussi Halla-ahosta sitten vielä presidentti? Hänellä on yhtä vähän Aaltolan kanssa minkäänlaista kykyä sovittelevaan politiikkaan tai edes kansainväliseen peliin, mitä presidentin pitäisi osata. Tämä mieshän osti kranaatissa terveisiä venäläisille.

Näillä näkymin Pekka Haavisto lienee paras vaihtoehto, vaikka en faninsa olekaan. Todennäköisesti hänen taakseen asettuvat demarit ja vasemmisto, koska eivät löydä omiakaan kunnon ehdokkaita.

Olisihan se maailmanhistoriassa varmaankin ensimmäinen kerta, kun presidentti on julkihomo ja vieläpä naimisissa miehen kanssa. Mutta miten hän sitten pärjää juuri tämän takia konservatiivisissa maissa on taas eri kysymys.

Olli Rehn on taas niin väritön, joskaan ei järjestäisi mitään yllätyksiä. Mutta hänellä ei taida olla minkäänlaisia mahdollisuuksia, vaikka kansainvälistä kokemusta on. 

Paavo Väyrysellä olisi sentään erilaista näkemystä kuin muilla ja myös osaamista, mutta aika on vain ajanut hänestä jo ohi. Vie ääniä korkeintaan vihamieheltään Rehniltä. Samoin tekee Hjallis Harkimo kokoomuksen ehdokkaalle, mikäli kokoomus ei sitten asetu Aaltolan taakse muutenkin.

Jokin yllätys voi tietty tulla. Näinhän on aina käynyt pressanvaaleissa silloin tällöin. En vain jaksa tällä kertaa uskoa siihen.

Kommentit

Suositut tekstit