Kirja-arvio: Pilvi Hämäläinen - Cinderella: Hauska ja traaginen tarina tuhotuista unelmista

 

Olen aina suhtautunut hieman nihkeästi julkkisten kirjoittamaan kaunokirjallisuuteen. Nykyään kun jokainen kirjoitustaitoinen julkkis saa kustannussopimuksen halutessaan. Tällä kertaa olin jälleen kerran väärässä. Onneksi.

Pilvi Hämäläisen Cinderella on todella onnistunut romaani. Samaan aikaan traaginen ja hauska. Harva ammattikirjailijakaan pystyy Suomessa moiseen. Varsinkin huumori ja hauskuus jää pois usein. Se on myös sujuvasti kirjoitettu ja juonikin kantaa eteenpäin aina loppuun asti.

Kirja kertoo pikkukaupungin perheen kolmen sukupolven naisista, jotka epäonnekseen asuvat samassa rapussa ja ovat todella eripuraisia. Siinä tietenkin on jutun juoni ja kuten twinpeaksmäisesti pikkukaupunkiin kuuluu niin salaisuuksia riittää, niistä ei tietenkään puhuta.

Naishahmot on hyvin rakennettu. Katkera isoäiti, mistään välittämätön äiti ja pikkuvanhan tiedostava teinityttö. Siihen mausteeksi sitten käsitykset naisten roolista eri vuosikymmeninä heidän mielissään. 

Jokainen on onneton tavallaan, mutta samaan aikaan helvetin kiukkuinen sekä toisilleen että ympäristölleen. Siksi kai dialogi kuulostaa hauskalta, kun mikäs sen hauskempaa kun nälviminen ja varsinkin aroista asioista. 

Lopussa onneksi selviää, että häpeän unohtaminen, anteeksianto ja rakkaus on mahdollista tässä elämässä.

Lieksalaissyntyisenä Pilvellä on kokemusta pikkukaupungeista sekä televisio-ohjelmista. Usko unelmiis-tv-ohjelma kun sitoo kirjan tarinan yhteen kummalla tavalla. Juuri sellaista paskaahan nykyään televisiosta tulee.

Tämän kirjan perusteella Pilvi Hämäläinen voi hyvinkin tehdä uran kirjailijana näyttelijän työn lisäksi.

Kommentit

Suositut tekstit