Tuskaa ja kulisseja somessa ja Suomessa

Tiktokissa olen huomannut, kuinka monet nuoret kauniit naiset siellä avautuvat pahoista mielenterveysongelmistaan. Osa jopa sairaalan osastolta asti. Luulisi että nioriilla kauniilla naisella olisi elämä helpompaa kuin viinaan menevällä setämiehellä, mutta ei se ole. 

Tuskansa kullakin ja nuoret näyttävät olevan tuskaisempia kuin ennen tai sitten heillä on vain mahdollisuus tuoda se julki somessa. Enää ei ole pakko haudata kaikkea sisälleen niinkuin ennen oli.

Jotenkin ironista samaan aikaan kuunnella näitä jokavuotisia jorinoita siitä, että Suomi on maailman onnellisin maa. Ei se sitä ole. Tuskin edes eurooppalaista keskitasoa. Suomi on kylmä maa onnettomalle.

Suomessa ollaan pakko-onnellisia. Ainakin julkisesti. Se on joillekin elintärkeää näyttää ja tuntua onnelliselta. En tiedä, onko tämäkin pakko-onnen vaatimus tullut Usasta, jossa kulissit ja menestys ovat kaikki kaikessa.

Maailman onnettominkaan maa Suomi ei ole, sillä ei täällä kehitysmaiden taloudellisessa kurjuudessa eletä. Sen verran raha tuo onnea, tosin onnellinen voi olla, vaikka ei olisi mitään. 

Minusta tuntuu, että köyhä afrikkalainen voi hyvinkin olla onnellisempi kuin köyhä suomalainen, jonka silmille heitetään koko ajan vaatimukset menestymisestä ja hänen epäonnistumisestaan elämässä.

Jos nuoret ovat tuskassaankin aitoja somessa, sitä eivät vanhemmat ihmiset välttämättä ole. Somessa kerrotaan vain kulissit. Nämä kulissit tekevät suomalaisista onnettomia. Jos ei voi kertoa mitään ikävää ja pahaa, niin ei ihme, jos ahdistuu ja masentuu. 

Teeskentely tappaa. Joskus koko perheen näissä perhesurmissa, joissa kulissit on pidetty katkeraan loppuun asti pystyssä. 

Joskus kulissit romahtavat näyttävästi somessa. Tuorein esimerkki lähes täydellistä elämää somessa viettänyt Karita Tykkä. 

Katkera, petetty aviomies laukaisi valheen verkon katkeralla päivityksellään somessa. Taustalla oli ollut pettämistä, kaikkea muuta kuin hyvinvointivalmentaja Karitan virheettömön hajuton, mauton onnela, jota somessa ja Suomessa tavoitellaan.

Some muistuttaa myös kiusallisella tavalla vähemmän onnellisia ja menestyneitä heidän omasta tilanteestaan. 

Kaikilla muilla näyttää menevän paremmin, vaikka eihän se niin ole. Toiset osaavat vain valikoida elämästään parhaat palat, jopa lavastaa ja valehdella onneaan. Onnettomat sitten painelevat konemaisesti tykkää-nappuloitaan.

Kommentit

Suositut tekstit