Lynyrd Skynyrd Helsingin jäähallissa 21.5.2009


En ole diehard Lynyrd Skynyrd -fani, mutta keikka oli mitä mainiointa viihdettä. Skynyrd kuuluu niihin bändeihin, joka antaa yleisölle sitä mitä se haluaa, eikä soita sellaisia biisejä, joita yleisö ei halua kuulla. Suomeksi uusimpien levyjen materiaalia.

Skynyrd on pitkän linjan bändi ja nykyisessä kokoonpanossa soittaa vain yksi alkuperäisjäsen. Kuolo on korjannut monia matkan varrelta.


Skynyrdin lämmittelijänä oli Molly Hatchet, minuun se ei oikein vedonnut. Oli sellaista peruspaahtoa. Äänentoistokin oli heillä sieltä itsestään verrattuna Lynyrd Skynyrdiin, vaikka en ääniasiantuntija olekaan. Mutta eipä se vedonnut muihinkaan, kun baarit ja tupakka-aukio notkuivat ihmisistä lämmittelijän soittaessa.


Ja jos ei muuten tiedä olevansa konsertissa Suomessa, niin sen näkee kännyköiden loisteesta pimeässä katsomossa. Miten jotkut eivät malta olla räpläämättä kännykkää edes yhden konsertin ajan.


Keikalla oli kiva tunnelma, Skynyrdin keikalle tuskin kukkahattutädit tai pihapoliisit eksyvätkään. En itsekään sylje lasiin, mutta aika kovassa humalassa jotkut tuntuivat olevan. Itse en viitsisi maksaa 50 euroa lipusta ja notkua ulkona juomassa kallista kaljaa. Tosin jouduin poistumaan ennen encorea, Freebird-biisiä, vessaan kiitos oluen.

Oma suosikkini keikan biiseistä oli Simple Man. Se biisi on aina vedonnut minuun. Se herätti muunkin yleisön riemuun, samoin kuin väsymykseen asti radiossa soiva Sweet home Alabama. On hieman kumma, että Skynyrdiä pidetään asiasta tietämättömien osalta hieman rasistibändinä. Harvat muusikot rasisteja ovat, minusta Skynyrd on vain ylpeä juuristaan, kuten käy ilmi, jos kuuntelee Sweet home Alabaman sanat.

Konserttimatka oli sinänsä jo elämys, kun konserttikaverini unohti lippunsa kotiin. Köröttelimme sitten Orimattilaan ja taas takaisin. Silti ehdimme mainiosti paikalle.

Jos jotain miinusta täytyy keikalle antaa, niin keikkajärjestäjille. Paikannäyttäjä nimittäin kieltäytyi neuvomasta minulle toista kertaa paikkaani, koska oli sen kerran näyttänyt. Ehkä armeija-mentaliteetti kannattaisi palveluammatissa unohtaa. Ohessa vielä vähän kuvakavalkadia keikalta. Ei muuten kielletty kuvaamista. Skynyrd on toden totta fanit huomioiva bändi.

Kuvat löytyvät "kuvapankistani".

Jos haluatte tietää bändin historiasta enemmän. Tutustukaa myös J.I:n Lynyrd-sivuihin.

Kommentit

Suositut tekstit