ALE-huumassa


Tänään käväisin ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa aleostoksilla. Mikä siinä on muuten, kun ei ikinä löydä aleostoksilta mitään, mutta sitten kun on normaalihintaista, niin silloin kyllä löytyisi vaikka mitä. Kai niitä aleostoksia sen takia pidetäänkin, että saadaan hyllyyn jääneet tavarat edes jollain katteella pois.

Ei saisi leimautua lapsiperhevihamieliseksi, mutta minkä ihmeen takia ne lapset on aina otettava kauppaan mukaan huutamaan. Lapsen kärsivällisyys ei kestä kovinkaan kauan siinä missä naisihmisten into vaatteiden hypistelyyn tuntuu loputtomalta. Itse kuulun siihen aika perinteiseen suomalaiseen miesjoukkoon, joka kokee ostoksilla käymisen lähes sotilaallisena tehtävänä.

Eli ensin tarkastetaan maasto, sitten päätetään tarvittavat toimenpiteet ja suoritetaan toimenpiteet. Tyylivalinnassa olisi tietysti tyttöystävästä apua, mutta kun sellaista ei ole ilmaantunut, on pärjättävä omillaan. Ja olla myöntämättä vikaostoksia. Itse uskallan myöntää tehneeni kerran ns. pepepaasiot. Minä vain onnistuin ostamaan kylläkin samanväriset kengät, olivat vain kummatkin vasemmalle jalalle.

Eräs ärsyttävimmistä asioista kaupoissa on kassoilla narisevat ihmiset. Kuinka joku jaksaakaan lukea Anttilan katalogin niin tarkkaan, että väittelee euron erotuksesta kassan kanssa. Kunnioitus myyjiä kohtaan kasvaa aina tällaisia tapauksia kohdattaessa. Useimmat myyjät vielä jaksavat hymyillä urhoollisesti lopuillekin asiakkaille, vaikka toinen on haukkunut päin naamaa. Ymmärrän kyllä rahan arvon, mutta valittajat harvemmin näyttävät niiltä, joilta rahaa eniten puuttuu. Narisijoita ei edes häiritse takana kasvava jono.

Itselläni on ollut alemyynneissä eräs suuri etulyöntiasema muihin miehiin nähden. Olen nimittäin sen verran lyhyt, että minun kokoisia vaatteita yleensä löytyy, jos on löytyääkseen. Toiset koot ovatkin sitten niille Matti Vanhasen kokoisille. Makuni taitaa olla vain sellainen, ettei siihen minun tuloillani ole varaa.

Miksi muuten tavarataloissa miehille on varattu pieni nurkkasoppi, jossa kaikki vaatteet ovat samasta muotista? Naisille löytyykin vaatteita sitten puoli tavarataloa. Tässä olisi vihje teille firmoille, jotka luette näitä kuluttajablogeja. Enemmän persoonallisia edullisia vaatteita miehille. Sen verran aikaa seuraava olen minäkin pukeutumisessa.



Kommentit

Suositut tekstit