Katsottua: Sinkut paljaana ja Iholla: Itkua kameroille ja meikittä/meikeillä pinnallisena

 

On taas aika kirjoitella television ihmeellisyyksistä. Sillä eihän mitään muuta oikeaa elämää ole kuin tosi-tv. Parhaiten tyrkyllä ovat nyt Sinkut paljaana ja Iholla. Molempia miehittävät tai oikeastaan naisittavat tosi-tv-julkkikset kautta mallikaunottaret. 

Moni on ihmetellyt, miksi Yle on ostanut Sinkut paljaana kaltaisen sarjan. Sitä sopiikin ihmetellä. Kaunottaret menevät treffeille ilman meikkejä ja lempivaatteitaan. Tämä ikäänkuin tekisi heidät muka "paljaiksi" toisen ihmisen edessä. Tämä kuulemma herättää keskustelua. Viihdetoimittajissa ainakin.

No kai se meikki jonkinlainen panssari on sellaisille, jotka meikkiä käyttävät. Sitten naiset kehuvat, kuinka ulkonäöllä ei saisi olla merkitystä, pitäisi hyväksyä sellaisena kuin on ja olla hyvä sellaisena. Ulkonäköpaineet ovat kuulemma kovat naisille ja olisi oltava kehopositiivinen itseään kohtaan. Entä ne muut sitten?

No. Sitten kun treffit koittavat, mies on heti liian lyhyt, ruma tai köyhä. Kerran pinnallinen on aina pinnallinen, meikeillä tai ilman. Jokaista heistä on tietenkin koulukiusattu ja muuta mahdollista, muttei se näy heissä kyllä missään. Koulukiusaaminen on päivän muotiarpia.

-------------------

Iholla-sarja tuntui ilmaiseksi näytetyn kahden jakson perusteella tyypilliseltä itkusarjalta. Jokainen nyyhkii kameralle minkä ehtii. Krokotiilin feikkikyynelillä tai ilman.

Sara Siepin sai itkuiseksi pelkkä muuton aiheuttama stressi, jota isä toki ehti lievittämään. Muuta miestäkään kun ei ollut Saraa passaamassa. No. Joillakin on pienet murheet ja toisilla isommat. Martina Aitolehteä taas kiukutti julkinen eronsa Stefan Thermanista. Ikäänkuin hänellä ei olisi ollut osuutta asiaan erossa ja siinä julkisuudessa. 

Oikein enempään ei tämän nähdyn perusteella päässyt edes kiinni. Sinänsä Iholla olikin vallankumouksellista ensimmäisillä kausillaan viime vuosikymmenen alussa ennen kuin jokainen voi nyt ladata Instagramiin itsestään videoita itkuisena tai ilman koska tahansa. 

Nyt  Iholla-sarja yrittää saada kiinnostavuutta itselleen lisää, kun mukaan on rekrytoitu tunnetumpia ihmisiä kuin edellisellä kaudella. Leo Stillmanista en tosin tiedä, kuka hän on. 

Mutta kuten joku totesi, uutuudenviehätys formaatista on armotta kadonnut.

Kommentit

Suositut tekstit