Trump ei tule katoamaan tappion jälkeenkään (eivätkä kannattajat)

Viime päivinä on kohuttu Trumpien kannattajien rynnäköinnistä Usan kongressiin. Tapaushan on poikkeuksellinen länsimaissa ja ihmetellä sopii, miten helposti maailman mahtavimman demokratian pyhimpään pääsee mekkaloimaan. Kuolonuhreiltakaan ei vältytty. 

En kyllä jaksa uskoa sen suurempaan sisällissotaselkkaukseen Usassa. Jo 1960-luvulla ihmiset olivat yhtä kaukana toisistaan mielipiteinään. Paljon Bidenistä kiinni. Trump ei tule antamaan periksi missään vaan väittää hautaansa saakka voittaneensa vaalit. 

Suomessa tapahtumiin suhtauduttu pelonsekaisella halvennuksella. Trump-rynnäköijät vaikuttivatkin puolihulluilta sekopäiltä. Heidän pilkkaaminen tosin sitten vaikuttaa niihin miljooniin Trumpin täysijärkisimpiin kannattajiin. 

Suhtautuminen verrattuna Black Lives Matter-mielenosoittajiin oli aivan erilainen, jotka hekin tuhosivat yhteistä omaisuutta samalla tavalla. Vieläopä ryöstelivät täysin viattomien yrittäjien omaisuutta.  Joskin jättivät kongressin rauhaan.

Valtamedia puhumattakaan itseään ns. suvaitsevaisena pitävät ihmiset somessa halveksuvat Suomessakin Trumpin kannattajia täysin avoimesti edes yrittämättä ottaa selvää mistä Trump-ilmiössä on kyse. Ja jos joku jotain Trumpin mielipidettä kannattaa, niin hänen päälleen käydään armottomalla voimalla. 

Trump tuskin tulee katoamaan Usan otsikoista. Kohta on hän täysin politiikan ulkopuolinen poliittinen voima, joka Trumpin tuntien edes kuuntelee ketään muuta kuin itseään. Se, että hänen sometilinsä suljetaan on mielestäni arveluttavaa sananvapauden kannalta ja varsin tekopyhää somejäteiltä, jotka itse luovuttivat käyttäjiensä tietoja rahasta.

Kommentit

  1. Vertaamisesta Black Lives Matter-mielenosoittajiin, tarkoitat siis poliisin ja viranomaisten suhtautumista? Oliko niissä siis jotain eroa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitin ehkä eniten yleistä suhtautumista paikkojen rikkomiseen ja mellakointiin. BLM-mielenosoituksissa ryöstelyä ei hirveästi paheksuttu.

      Poista
  2. Trump on nauttinut poikkeuksellisen suurta sananvapautta, sillä tavallinen kansalainen olisi bannattu jo aikoja sitten vähäisemmistäkin kirjoituksista.

    VastaaPoista
  3. Aika vaikea kai taviksenkin on saada pysyvää bannia. Lisäksi Trumpin banni vain eskaloi tilannetta pahemmaksi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit