Vaikuttavia naisia Esan listaus

Viime vuosina on listattu vaikuttavia naisia. Niissä on komeillut muun muassa Sanna Marin. Aloin tässä aamuni ratoksi miettimään vaikuttavia naisia. Eläviä ja kuolleita. Yleensä pidän sellaisista naisista, jotka ajattelevat tai ovat ajatelleet eri tavalla kuin naisten oletetaan ajattelevan.

Toimittajista Sanna Ukkola ja Ulla Appelsin arvostan tavattomasti, sillä he ajattelevat eri tavalla, tuoden kuitenkin mielipiteensä julki kiihkottomasti. He eivät ole pelänneet yleensä kovaa kritiikkiä, jota heidän kolumneistaan seuraa. 

Suomen nykypolitiikasta on vaikeampaa löytää naista, jota fanittaisin. Ulkomailta löytyy helpommin. Angela Merkel esimerkiksi. Margaret Thatcher oli aikoinaan tavattoman vaikutusvaltainen poliitikko niin kuin Indira Gandhi tai Golda Meir. Historiaa kaivelemalla toki löytyisi paljon lisääkin Katariina Suuresta alkaen ja häntä ennenkin.

Kirjallisuudesta löytyy vaikuttavia naisia paljonkin. Kuten runoilijat Edith Södergran ja Saima Harmaja. Ehkä kirjallisuudessa minuun ovat vaikuttaneet eniten juuri naisrunoilijat ylipäätään, kuten maailmalla Sylvia Plath. 

Laulajissa löytyy sitten kanssa tavattoman paljon naisia, jotka ovat vaikuttaneet minuun. En oikein osaa edes listata. Yleisesti ottaen pidän naislaulajista enemmän kuin mieslaulajista. Amy Winehouse oli erinomainen, Edith Piaf ja Janis Joplin. 

Näyttelijöissä nopeasti tulee mieleen Vivien Leigh, Ella Eronen ja paljon muita. 

Bisnesmaailmassa kukapa ei arvostaisi Armi Ratiaa. Muitakin vaikutusvaltaisia löytyy, mutta nämä nyt alkuun.

Kommentit

Suositut tekstit