Rakastunut murhaajaan ja muita tammikuun tarinoita

Katselin tässä hiljattain televisiosta dokumentin tytöstä, joka oli epätoivoisesti rakastanut murhasta tuomittuun Peter Madseniin, joka on vieläpä naimsissa suomalaisnaisen kanssa. Tämä tanskalainen omalaatuinen itseoppinut keksijä tuomittiin taannoin journalistin murhasta itse rakentamassa sukellusveneessään.

No mutta tämä tyttörukka riippui tässä miehessä kiinni, vaikka ei ollut koskaan edes nähnyt tätä ja Madsenilla oli vieläpä muitakin tyttöystäviä tämän tytön lisäksi, joiden kanssa hän harrasti seksiä. Ilmeisesti Tanskassa seksi vankiloissakin sujuu helposti. 

Mikään yllätyshän ei ole naisten mieltymys murhamiehiin. Mies saattaa olla vaikka tappanut oman äitinsä ja kirjeitä satelee taatusti naisilta vankilaan. Saavatkohan muuten naismurhaajat rakkauskirjeitä miehiltä?

En oikein keksi, mistä tällainen johtuu. Luulisi, ettei tässä voi olla kyse murhaajan parantamisesta, kun murhaaja pääsee ties koska pois vankilasta. Onko kyseessä jonkinlainen uhrautumisvietti vai mikä? Huono itsetunto yms. 

Kun normaalielämässä naiset ovat hyvinkin kriittisiä miesten omaisuuksista, niin miksi murhamies sitten kelpaa oikeastaan parempi, mitä pahempi murhamies vaan on. Tätä en kykene ymmärtämään.

------------

Venäjästä. Niin mitä oikeastaan enää sanoisi. Itse vaikka olen ymmärtänyt Venäjää aika pitkälle, niin en oikein enää näe mitään positiivista poliittisessa kehityksessä siellä. Ilmeisesti Venäjällä ei yksinkertaisesti enää välitetä, mitä muualla ajatellaan. Jotenkin Navalnyin pidättäminen lentokentällä ei osoita kovin loogista poliittista ajattelua. 

Sinänsä Venäjän oppositio on vielä kaukana vaalivoitosta, mikäli rehellisiä vaaleja vielä järjestetään. Mielenosoituksetkin ovat vielä utopiaa. Tosin niin ne olivat Valko-Venäjälläkin. Eri asia on, tuleeko Venäjälle koskaan demokratiaa, kun maassa ei ole varsinaisesti koskaan ollutkaan länsimaalaistyyppistä demokratiaa. 

En tosin näe siinäkään järkeä, että Venäjä ajetaan umpikujaan vailla mitään ystäviä Euroopassa. Suomi kun tarvitsisi Venäjän kauppaakin kipeästi. Länsimaissa on melkein myös lahkonomainen usko joillakin, ettei Venäjässä ole mitään hyvää.

Kommentit

Suositut tekstit