Tunnetko toisten kivun, kirottua kansaa ja poliitikkojen vainoamista

Katselin televisiosta Ripleyn uskomattomia tarinoita vai mikä ohjelman oikea nimi onkaan. Siinä oli lääkäri, joka poti itse synestesiaa. Hän oikeasti tunsi potilaan säryt. Tällainen jos on totta, niin parempaa lääkäriä ei voi ollakaan. 

Kiehtova ajatus, että voit tuntea toisen ihmisen puolesta suoranaista kipua, aikana jolloin empatiakin toisia ihmisiä kohtaan on laskenut Facebookin tykkäysnapin painallukseen. 

Itse omasta mielestäni aistin hyvin ihmisistä heidän tunnetilojaan ja se vaikuttaa itseenikin hyvin tai pitäisikö sanoa ennemmin huonosti. Jollain tapaa olen aistiyliherkkä muutenkin sillä säikähdän kolahtavaa oveakin. Toisten ihmisten kipuun en sentään pysty. Tuskallistahan tuo olisi myös, jos täytyisi ihmisten kipua kantaa mukanaan. 

-------------------------  

Taannoin Juha Sipilää tönäistiin liikennevaloissa. Tätä pidettiin hyökkäyksenä poliittista kulttuuria vastaan. Minua on tönitty vaikka missä, enkä oikein näe tapahtunutta maata mullistavana asiana. Ja muutama hörhö joka spreijaa puoluetoimistojen seiniä ei tee Suomesta vielä Valko-Venäjää poliitikoille. 

Pidän pienenä ihmeenä, että poliitikot aniharvoin joutuvat Suomessa kansan kynsiin murjottavaksi. Kun tietää, kuinka paljon on köyhiä ja sairaita, joilla ei välttämättä ole mitään odotettavaa elämässä. Pahempi ongelma lienee Suomessa poliitikkojen solvaaminen ja vainoaminen netissä. 

------------------------------------ 

Katsoin myös dokumentin Romaniasta. He pitävät itseään kirottuna kansana, joka on tuomittu tragediohin, koska Vlad Seivästäjä, tuo Draculan esikuva kirosi heidät aikoja sitten. No. Onhan Romania saanut osakseen Nicolae Ceaucescun kiroamisen jälkeen, eikä taida vieläkään olla se Euroopan onnellisin kansa.

Kommentit

Suositut tekstit