Kun juhlakansa väsähti koronaan ja juhlii Lapissa kuin bakkanaaleissa

Viime aikoina on ollut havaittavissa tiettyä väsymystä koronaan. Tietenkin juuri silloin kun itse olen alkanut käyttämään maskia kiltimmin alkuvastustuksen ja hysterian jälkeen. 

Levillä ja Lapissa on kuulemma menossa varsinainen sodomajagomorra-meininki. Alko juodaan tyhjäksi ja muutenkin bailataan tuhmasti turvaväleistä välittämättä. Varastokin roihusi Levillä raamatullisesti kuin Jumalan vihana. 

Ihmiset kai ajattelevat kun bailaa Lapissa, niin ei se ole niin tarkkaa ja kukaan ei kyttää. Paitsi media kameroineen. Ulkomaillakaan kun eivät käy kuin Instagram-neidot Dubaissa tapaamassa kai rikkaita ja yksinäisiä liikemiehiä. 

Itsekin olen käynyt kapakassa korona-aikana. En ole pyhimys millään tavoin, mutta minulla ei tietenkään ole varaa joka päivä kapakassa istua. Ketään en ole halaillut enkä valitettavasti suudellutkaan.

Väsähtäminen on ymmärrettävää. Ei kukaan jaksa loputtominen odottaa menisikö korona ohi. Ihminen on sosiaalinen eläin, vaikka erakoksi itseään mainostaisi. Tarvitsemme lajitovereita. Varsinkin kun rokotukset etenevät Suomessa etanan vauhdilla niin väsähtäminen on ymmärrettävää. 

Mielenkiintoinen yksityiskohta tässä koronavirushommassa on kansanedustaja Ano Turtiainen. Mies vastustaa kaikkia koronarajoituksia ja ei edes eduskunnassa kameroiden edessä suostu pitämään maskia. Silti hänen firmansa kauppaa maskeja. Eli rahat kyllä kelpaavat. No. Näinhän se menee.

Kommentit

  1. Väsähtäähän sitä, koska rajoituksia ei ole tehty oikeudenmukaisesti. Millä tavalla teatterien, elokuvateatterien ja konserttisalien katsomoissa on altistavampaa istua kuin ravintolassa? Päinvastoin: saapumiset ja poistumiset on järjestetty armeijamaisella kurilla, turvavälit riittävät eikä näihin paikkoihin ole tiettävästi jäljitetty yhtään tartuntaa. Kulttuurialaa on pandemian aikana kohdeltu todella törkeästi. Persuilta asian vielä ymmärtäisin, mutta vihervasemmisto on ainakin ennen ollut kulttuurimyönteinen, vaan eipä ole sitä enää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ymmärrä, miksi teatterissa korona tarttuisi sen helpommin kuin ravintolassa.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit